“Krasse Knarren” zoekt toekomstige bewoners

donderdag 7 februari 2013 3 reacties
“Krasse Knarren” zoekt toekomstige bewoners

In een tijd waarin projectontwikkelaars masaal de bouwprojecten stilleggen, lijken de initiatieven van particulieren steeds meer op te bloeien. Het project “Krasse Knarren” is op zoek naar toekomstige bewoners met een krappe beurs die rondom een gezamelijk hofje willen wonen. Een Krasse Knarrenhofje waar ook het begrip ‘noaberschap’ nieuw leven ingeblazen wordt. Dat is de oproep van Liedeke Reitsma die dit ouderenhofje samen met andere geïntereerden wil ontwikkelen.

Door Liedeke Reitsma:

Geen commune, privacy staat voorop
Zoekt u dit ook? Ik wil graag met een aantal “krasse knarren” bij elkaar wonen in een klein maar knus project, dat vooral betaalbaar moet zijn voor mensen met een krappe beurs. In dat project wonen we met zijn allen rondom een gemeenschappelijke tuin. Iedereen heeft weliswaar zijn of haar eigen voordeur/plaatsje, maar op het centrale deel is voldoende zitgelegenheid om bijvoorbeeld te zitten kletsen en van de zon te genieten (of om sneeuwballen te gooien). Een moestuintje is natuurlijk ook een optie. Mogelijkheden genoeg. Voor de sceptici: het wordt geen commune, privacy staat voorop.

De woningen
De woningen zijn niet groot maar voldoende: woonkamer, 1 slaapkamer, badkamer, toilet, keuken en een vaste trap naar de hobby-ruimte/logeerkamer boven. In de hof kan een mix ontstaan tussen kleine goedkope huurwoningen (tot 500E) en koopwoningen. We hebben het dan over laagbouw; zoals ze vroeger ook werden gebouwd. Het fijnste lijkt mij een hofje waar zo mogelijk met natuurlijke materialen wordt gebouwd, en waar men betrokken is bij de woonomgeving en de natuur.
Duurzaamheid is immers het toverwoord tegenwoordig? En het staat onomstotelijk vast dat mensen gelukkiger zijn in een groene omgeving.
Wil je ook zo wonen maar kun je dit niet vinden in Zwolle (Stadshagen)?

Collectief ontwikkelen
Via oproep probeer ik meerdere geïnteresseerden te krijgen voor dit concept, zodat we kunnen kijken hoeveel mensen dit willen, wat hun wensen precies zijn en hun financiële mogelijkheden. Als we het niet proberen lukt het zeker niet. Zodra we met voldoende mensen zijn, kunnen we gaan kijken hoe we ons organiseren en laten adviseren als groep. Dus als u daar voor uzelf wat in ziet en met mij mee wilt denken zou ik het fantastisch vinden om te kijken of we dit concept van de grond kunnen krijgen. Heeft u geen computer maar tóch interesse, laat het mij dan weten. In dat geval zal ik ook namens u spreken.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit project: http://zwolle.wikaza.nl/initiatieven/124

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!