Wegen Stadshagen gatenkaas na winterweer

woensdag 13 februari 2013 1 reactie
Wegen Stadshagen gatenkaas na winterweer

Koning winter heeft voor veel plezier gezorgd de afgelopen maanden. Maar de wegen in Stadshagen laten de gevolgen zien van een aantal maanden vorst. Op veel plekken in de wijk vallen de gaten in de wegen en is het voor de automobilist een kunst om de gaten te ontwijken. Zo is de Hasselterweg, de Frankhuizerallee en Havezathenallee op sommige plekken een gatenkaas.

ZOAB
Het nieuwe asfalt in de wijk is ZOAB (Zeer Open Asfalt Beton) en heeft veel voordelen, maar kent ook nadelen. Het wegdek heeft zeer veel kleine gaatjes tussen het asfalt waardoor bij regenachtig weer het water makkelijk weg kan lopen en er minder opspattend water is voor andere weggebruikers. Nadeel van dit asfalt is dat als het water in deze kleine gaatjes bevriest en daardoor gaat uitzetten en zo het afvalt beschadigd.

Spoedreparaties
De gemeente heeft aangekondigd dat de Hasselterweg wordt aangepakt en er tussen 14 februari en 13 maart 2013 wegwerkzaamheden zijn. Snelheidsbeperking vanwege slecht wegdek (vorstschade). Op donderdag 14 februari vanaf 8.00 uur vinden er freeswerkzaamheden plaats. Gewerkt wordt vanuit de richting Hasselt naar Zwolle en aansluitend wordt gewerkt op de rijrichting naar Hasselt. De werkzaamheden veroorzaken hinder. De snelheidsbeperking is de komende tijd van kracht totdat het mogelijk is om een asfaltdeklaag aan te brengen. Dit gebeurt na de vorstperiode.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!