Minder hangjongeren, fietsen in winkelcentrum

maandag 18 februari 2013 34 reacties
Minder hangjongeren, fietsen in winkelcentrum

Winkelcriminaliteit en overlast door hangjongeren in het winkelcentrum worden in de nabije toekomst aangepakt. Daarvoor ligt een plan van aanpak klaar, blijkt uit een persbericht van het winkelcentrum. Het winkelcentrum ontvangt eind deze maand het  Keurmerk Veilig Ondernemen, waarvoor het moet voldoen aan de eisen veilig, schoon en heel. Daarvoor werd ook de brandveiligheid doorgelicht.

Minder hangjongeren, fietsen, meer verlichting
De grootste aandacht van het winkelcentrum gaat uit naar de verlichting in en rondom het winkelcentrum, het voorkomen van overlast als gevolg van hangjongeren en het bevorderen dat fietsen in de daarvoor bestemde fietsenstallingen buiten de winkelstraat worden geplaatst en niet in de winkelstraat zelf. In het winkelcentrum ontstaat er met name voor de supermarkten soms een wildgroei aan fietsen.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Het winkelcentrum ontvang de eerste van vijf sterren. Elke twee jaar kan het winkelcentrum er na een keuring weer een ster bij krijgen. De eerste ster wordt op 27 februari om 16:15 uur door burgemeester Henk Jan Meijer uitgereikt.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

34 reacties op 'Minder hangjongeren, fietsen in winkelcentrum' »

 • daf schreef:

  ^^ geweldig idee die deuren…ook voor het appartementencomplex dat de toegangsdeuren halverwege deze straat heeft :-)

 • Jeroen schreef:

  Wie zei hier op slot? Ik lees even terug..

 • Herman schreef:

  Ingeval van deuren kunnen ze gewoon op slot, geef de bewoners toegang met het stokje net als nu en klaar. En anders kun je er vanaf de belvederelaan of werkerenlaan wel in.
  Ik vind deuren ook wel een optie. Maar goed zal wel duur zijn etc.

 • Jeanine schreef:

  Zoals ik al zei, gewoon een verschrikkelijk dom gebouwd winkelcentrum.

 • Stadshagen City schreef:

  Verder alles goed Jeanine? Je hoeft er niet te winkelen hoor. Maak je niet zo druk en het winkelcentrum voldoet prima, we wonen in Nederland en niet in een subtropisch land, dus wind en regen zijn part of the deal.

 • Herman schreef:

  tja of het centrum te scheef te laag/hoog staat, gevalletje deal with it.

 • Stadshagen City schreef:

  Jeanine, waar baseer jij dat eigenlijk op? Ben jij architecte ofzo? Ben heel benieuwd waar je die wijsheid vandaan haalt.

 • Ynse schreef:

  Deuren als in de AA-landen (dus een overkapping, anders slaan die deuren ook ergens op) zullen er niet komen omdat er boven gewoond wordt. Heeft met bouwbesluiten te maken.

  Er moeten gewoon borden voor fietsen/fietsers komen equivalent aan de “alleen parkeren in de parkeervakken” die je wel eens op parkeerplaatsen ziet…

 • Hagen schreef:

  Ja overkapping, ach ze hebben het ook voor elkaar gekregen bij de mensen boven de visboer/boeken winkel van een ooit zo mooi uitzicht kijken ze nu via een klein rot gat de straat in.

 • jan schreef:

  Gemeente moet gewoon een nieuw winkelcentrum bouwen, en de project ontwikkelaar het maar laten uitzoeken wat die met de ruimtes doet. Woningen of scholen erin of alles afbreken?

 • Herman schreef:

  Nou het zal dan denk ik alleen een supermarkt worden, in deze tijd de overige ruimte vol krijgen word moeilijk, in de stad zie je dat nu al. Lege panden worden allemaal van die euro shopper zaakjes met goedkope meuk. Dat wil je echt niet in een wijk zoals stadshagen. Voor zekerheid van volle panden moeten we een paar jaar wachten op betere tijden.
  Maar een nieuw centrum achter in stadshagen is zo verkeerd nog niet.

 • marion schreef:

  ‘Lege panden worden allemaal van die euro shopper zaakjes met goedkope meuk. Dat wil je echt niet in een wijk zoals stadshagen’. Waarom niet dan? Is Stadshagen zo’n exlusieve wijk? Mij lijkt het juist heerlijk om eens wat winkels in het winkelcentrum te krijgen die ook wat goedkoper zijn, met name schoenen en kleding. Net als met de markt, die is gewoon duur hier. Maar ach, 15 minuten fietsen en je bent in de stad.

 • Herman schreef:

  Ja verkeerd gezegd, ik bedoel totaal niet dat stadshagen een exclusieve wijk is, maar de lege panden in de stad worden veel bezet door ex marktlieden zonder uitstraling reclame posters van behang alles in doos etc, en dan na 4 maandjes weer weg,
  Een centrum zoals in zuid zou misschien staan, daar aan de sellekamp eindje verder zit het grote winkelcentrum

 • marion schreef:

  Ah, nou snap ik wat je bedoeld, ja, dat moet je niet willen. Winkelcentrum Zuid is verschrikkelijk mooi geworden na die grote verbouwing, maar toch is dit ook wel een fijn winkelcentrum. Het idee dat je helemaal rond kunt lopen langs allerlei winkels is best goed. Maar die idiote huren maken dat er alleen heel dure winkels in komen. Kleine winkeltjes betalen al gauw tussen de 1200 en 1500 euro huur per maand. De prijzen voor de markt zijn vergelijkbaar hoog, dus is er minder animo. Zoals gezegd, de stad en de aalanden zijn relatief dichtbij dus dan maar fietsen he?

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!