Minder hangjongeren, fietsen in winkelcentrum

maandag 18 februari 2013 34 reacties
Minder hangjongeren, fietsen in winkelcentrum

Winkelcriminaliteit en overlast door hangjongeren in het winkelcentrum worden in de nabije toekomst aangepakt. Daarvoor ligt een plan van aanpak klaar, blijkt uit een persbericht van het winkelcentrum. Het winkelcentrum ontvangt eind deze maand het  Keurmerk Veilig Ondernemen, waarvoor het moet voldoen aan de eisen veilig, schoon en heel. Daarvoor werd ook de brandveiligheid doorgelicht.

Minder hangjongeren, fietsen, meer verlichting
De grootste aandacht van het winkelcentrum gaat uit naar de verlichting in en rondom het winkelcentrum, het voorkomen van overlast als gevolg van hangjongeren en het bevorderen dat fietsen in de daarvoor bestemde fietsenstallingen buiten de winkelstraat worden geplaatst en niet in de winkelstraat zelf. In het winkelcentrum ontstaat er met name voor de supermarkten soms een wildgroei aan fietsen.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Het winkelcentrum ontvang de eerste van vijf sterren. Elke twee jaar kan het winkelcentrum er na een keuring weer een ster bij krijgen. De eerste ster wordt op 27 februari om 16:15 uur door burgemeester Henk Jan Meijer uitgereikt.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!