Zelf planten, zaaien en oogsten in jeugdtuin

woensdag 20 februari 2013
Zelf planten, zaaien en oogsten in jeugdtuin

Een eigen stuk grond, zelf planten, zaaien en oogsten en je eigen groente en bloemen mee naar huis nemen; het kan met een jeugdtuin, zoals die aan de Oude Wetering in Stadshagen. Ook dit jaar kunnen kinderen tussen de 9 en 11 jaar weer aan de slag in hun eigen jeugdtuin, aanmelden hiervoor kan nog tot 24 maart. Naast de jeugdtuin in Stadshagen zijn er ook jeugdtuinen in Aa-landen/Holtenbroek aan de Pergolesistraat en in Zwolle-Zuid aan de Oude Deventerstraatweg

Hoe werken de jeugdtuinen?
De jeugdtuin begint op 4 april en is begin oktober afgelopen. In deze periode gaan de kinderen op vaste dagen twee keer per week naar hun tuintje. Ieder kind heeft een eigen tuintje waar het onder begeleiding tuiniert. Het gereedschap is op de tuin aanwezig en er wordt ook gezorgd voor de zaden en het plantmateriaal.

Er kunnen veel dingen gezaaid worden in de tuintjes: van wortels tot bonen en van sla tot spaanse pepers. Maar er worden natuurlijk ook mooie bloemen gezaaid. Wanneer deze bloemen op zijn mooist zijn wordt er een bloemschikmiddag gehouden en na de zomervakantie is er een kijkavond, waarop de kinderen kunnen laten zien wat ze gedaan hebben.

Aanmelden
Tot 24 maart kunnen kinderen zich aanmelden of aangemeld worden voor een jeugdtuin. Aanmelden kan via zwolle.nl/jeugdtuin of via de uitnodigingen die de gemeente per post heeft verstuurd. Het kost €7,50 per seizoen om mee te doen. Op de facebookpagina van de jeugdtuinen zijn tuinideeën, recepten en foto’s te vinden.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!