Daders aangehouden na straatroof Twistvlietpad

zaterdag 16 maart 2013 18 reacties
Daders aangehouden na straatroof Twistvlietpad

De politie heeft vrij snel twee minderjarige daders aangehouden na een straatroof op het Twistvlietpad. Daarbij dankte de politie expliciet de inwoners van Zwolle voor hun medewerking. De daders pleegden zaterdagavond een straatroof op het Twistvlietpad en sloegen daarna op de vlucht. De politie maakte snel melding van de straatroof waarop er op de sociale media snel aandacht was voor het incident.

Straatrovers
De verdachten, twee getinte jongens met sjaals voor de mond en een capuchon op, renden na de daad de ‘gele buurt’ in. Dat is het buurtdeel aan de andere zijde van het water van het Twistvlietpad.

Straatverlichting
Bovenstaande foto is van zaterdagavond, duidelijk is dat het hele fietspad donker is. Aanwonenden en gebruikers van het Twistvlietpad melden ons dat de straatverlichting van het fietspad de hele avond uitstond. Alleen de verlichting langs het voetpad was in werking. Het is aanwonenden en gebruikers de laatste tijd vaker opgevallen dat de verlichting langs het fietspad deels uitstond. Mogelijk hebben deze overvallers handig gebruik  gemaakt van de duisternis.

Heeft u klachten over verlichting in uw buurt? Laat het de redactie weten via info (at) stadshagennieuws.nl of reageer onder het artikel.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

18 reacties op 'Daders aangehouden na straatroof Twistvlietpad' »

 • arno schreef:

  en dan blijfen ze die buitenlanders maar helpen hier in nederland………

 • Tûn schreef:

  Ongeregeldheden verbaasd me niets.
  Namelijk ook al weer een week GEEN straatverlichting op Twistvlietpad !!
  Laat ze daar eens iets aan doen !!

 • Hans schreef:

  Iets getints in een gele buurt moet toch opvallen zou je zeggen :'(:'(

 • Zoef schreef:

  @Arno; lopen huilen over buitenlanders en dan zelf “blijfen” schrijven kneus

 • manon schreef:

  De straatverlichting is al een paar maand dan weer aan dan weer uit. Voel me niet veilig als ik er ’s avonds fiets. #slechtezaak

 • Agnes schreef:

  Ik zou vanavond gaan hardlopen. Onderdeel van mijn rondje is altijd het Twistvlietpad. Ik ben blij dat ik uiteindelijk niet ben gegaan. Dat de straatverlichting werkt lijkt mij het minste wat gedaan kan worden aan de sociale veiligheid. Juist op het Twistvlietpad, wat een centrale route door Stadshagen is. Mag toch hopen dat de gemeente iets aan die verlichting doet! Er zitten in Stadshagen wel meer plekken die niet echt een veilig gevoel geven. Ook het stuk van de Twistvlietbrug naar het Twistvlietpad. Maar ja, dat krijg je met een wijk die nog niet is afgebouwd…

 • Parkwijk schreef:

  Mag ik de politie ook even heel erg complimenteren? Ik las afgelopen week de commotie dat de wijkbureaus dicht waren, maar dat de politie dat doet om zo wijkagenten op straat te houden. Nou, houd die wijkbureaus nog maar even dicht want die politie is hard nodig.

  Echt super van de betrokken agenten dat ze dit tuig hebben aangehouden!

 • Sjon schreef:

  De vraag is natuurlijk wel.
  Zouden ze het niet hebben gedaan als de verlichting aan stond.

  Hadden ze dan helemaal niets gedaan, of hadden ze een andere plek gekozen.

  Het is natuurlijk erg vervelend dat het licht het niet deed.
  Maar men weet niet of dat de oorzaak is.

 • berend schreef:

  Zal zeker tuig uit de wijk holtenbroek zijn geen resultaat hun wijk dan maar in het stille wijkje er naast

 • chris schreef:

  Kapotte verlichting. Dat was ook wat in mij op kwam. Erg donker daar. Waarom uit holtenbroek? Hier loopt ook genoeg gespuis uit de buurt rond.
  Meisjes waren op weg naar een feestje en konden hun cadeautje iets eerder inleveren dat dat het de bedoeling was. Erg sneu.

 • martijn schreef:

  Ik ben een bewoner aan het Twistvlietpad en heb afgelopen donderdag al melding bij de gemeente gemaakt over de straatverlichting en ben vrijdag terug gebeld door de Enexis over hoe en wat. Gisteren was de verlichting nog uit en vanavond is deze aan, dus er is vandaag wel iemand mee bezig geweest denk ik. Als de verlichting vrijdag al aangegaan was dan was het waarschijnlijk niet gebeurd. Maar ja ik ben geen helder ziende.

 • marjolein schreef:

  ik vind het een beetje stom, de verlichting is heel vaak niet aan! het is doodeng om daar s’avonds te fietsen! en toch moeten veel mensen over die weg om thuis te komen!!!

 • Chris schreef:

  Ja,ja, alle verlichting werkt weer. Ook in het park is de verlichting weer aan. Als het kalf verdronken is…………is hij dood.

 • berend schreef:

  geloof je t zelf dat de daders uit stadshagen komen ja, getint en minderjarige die ouderen overvallen nou dat soort bestaat geloof ik nog niet in deze wijk.

 • jeroen schreef:

  ik neem aan dat dat sarcastisch bedoeld was..

 • arno schreef:

  zoef…..heb niets tegen dat soort mensen hoor.maar de goeien moet boeten voor de slegte…vind dat ze daar wel wat meer aan mogen doen…en dit geld niet alleen voor buitenlanders hoor…..

 • Stadshagen City schreef:

  Arno, leuk dat je je meninkjes hier plaatst, maar leer eerst eens fatsoenlijk Nederlands schrijven. Of daders getint, paars, geel, zwart of wit zijn boeit me niet. Het is gewoon laf tuig wat dit soort daden pleegt. Hard aanpakken dus, minderjarig of niet.

 • Di Mistro schreef:

  Dat er in het donker wel eens wat gebeurd wat het daglicht niet kan verdragen is duidelijk. Laten we met elkaar er op toe zien dat dit soort criminele praktijken in Stadshagen verder geen ruimte krijgt. In de berichtgeving lees ik niets over de vraag of de daders gebruik hebben gemaakt van wapens. Is daar iets over bekend?

  Di Mistro

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!