Gebedsgenezer Jan Zijlstra preekt in Stadshagen

dinsdag 17 augustus 2010

Verschillende mensen dichten hem wonderen toe, die volgens de gebedsgenezer via hem door God zijn ingegeven. De man die dat doet met een gebed en handopleggingen is Jan Zijlstra, voormalig predikant van De Levensstroom. Op 28 augustus houdt hij in de Zevensprong aan de Mannagras een gebedsgenezingsdienst. De wonderen zijn niet onomstreden, ook binnen de kerk niet. Toch trekt Zijlstra volle zalen met hoopvolle bezoekers die hopen op wellicht een herhaling van eerder geschiedde genezingen.

Bijzondere belevenis
De dienst is georganiseerd door het in Zwolle  gevestigde Hebron Harvest Ministries. De evangelische vereniging, die ook gelijknamige verenigingen in het buitenland kent, houdt maandelijks speciale gebeds- en genezingsdiensten. De dienst van Jan Zijlstra is daar één van. Zondagochtend 28 augustus om 10:30 houdt hij deze dienst in de Zevensprong aan het Mannagras. Volgens Hebron Harvest Ministries  is de dienst en bijzondere belevenis met veel muziek, spontane getuigenissen en prediking. De gebedsgenezingsdiensten van Zijlstra worden door sommige bezoekers geroemd om de genezingen, anderen zijn er sceptischer over.

Kritiek
Naast wonderen, zoals de Dokkumer Ritske Alkema ooit ondervond toen hij tijdens een dienst van Jan Zijlstra genas van een hersentumor, is er ook kritiek op de diensten van Zijlstra. Zo bekritiseerde een dominee uit Veenwouden het werk van Jan Zijlstra. “De wijze waarop evangelist Jan Zijlstra uit Leiderdorp mensen hoop geeft op genezing is “pastoraal verwerpelijk”. Ook springt Zijlstra “onvoorzichtig en onverantwoord met bijbelteksten om”. Hij doet geen recht aan de ontstaansgeschiedenis en context van de genezingsverhalen”, aldus de hervormde predikant Aart Veldhuizen uit Veenwouden, die Zijlstra beticht van “stuntwerk”.

Foto: Beleefjewonder.nl

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!