Hasselterweg al weken opengebroken

zondag 17 maart 2013 13 reacties
Hasselterweg al weken opengebroken

Aan de Hasselterweg wordt nu al weken gewerkt. Althans, als je borden langs de weg mag geloven. Enkele weken geleden werden er delen van de toplaag van het asfalt geschraapt en sindsdien gebeurt er bijna niets op de weg langs Stadshagen. Het gevolg is dat auto’s over scherpe, onregelmatige randen stuiteren en nog steeds gevaarlijk moeten uitwijken om te voorkomen in diepe gaten te rijden.

Plotseling remmen en uitwijken
Voor de weggebruiker heeft de situatie op de Hasselterweg gevolgen voor het rijgedrag, omdat andere automobilisten soms gevaarlijk uitwijken om te voorkomen dat de auto in een gat rijdt. Anderen staan op een afgeschraapt deel van de Hasselterweg plots op de rem omdat in enkele situaties rechtopstaande randen van het asfalt voor schrikreacties zorgen.

Voortgang onduidelijk
Wanneer de wegwerkers overgaan tot het asfalteren van de Hasselterweg is niet duidelijk. Tot die tijd is het advies aan de automobilisten om zich aan de snelheidsbeperkingen te houden om gevaarlijke uitwijkmanouvres of plotselingen rempartijen op de Hasselterweg te voorkomen.

hasselterwegwerk5

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

13 reacties op 'Hasselterweg al weken opengebroken' »

 • chris schreef:

  Kijk mensen. De weg is kapot gegaan door de vorst. De weg is nu geschaafd om nieuw asfalt te kunnen leggen. Maar dat heeft nu geen zin omdat het nog vriest en weer kapot kan gaan. Dan dus dubbel werk. Wachten op mooi weer en dan verder gaan.Je mag dus dertig omdat er hobbels in de weg zitten. Veiligheid dus.
  Als je na denkt is het toch simpel

 • Sjon schreef:

  1x op plaats reactie drukken is ook heel simpel.

 • Marleen schreef:

  Er ontstaan alleen levensgevaarlijke situaties als je je aan de opgegeven snelheid houdt, omdat men doodleuk 70-100 km/uur blijft rijden.

 • Herman schreef:

  Risico als je je niet aan de regels houd toch? Iemand die te hard rijd moet weten dat er dingen fout kunnen gaan.

 • SPZ schreef:

  Ook als je 50 rijdt zijn de ribbels de hel voor je banden.

  Met name als je richting S’hagen rijdt (zeg maar richting Kampen), dan net na de bocht en voor de bushalte, nabij de Rozentunnel) ligt een dermate hoge ribbel dat afremmen tot 30km/h nog niet voldoende is om er met een normaal gevoel overheen te rijden.

  Jammer dat ze daar niet even een schuine kant er aan gefreesd hebben…

  Heb wel altijd het idee, als er aan die weg in de komende tijd eens een flitser komt te staan, dan is het kassa voor de overheid. Er zijn er niet veel die zich aan de snelheid houden. Overigens, buiten de gaten om, is de snelheid van 50km/h ook wel erg laag op die weg.

 • hans schreef:

  Is niet de enigste weg die slecht is in stadshagen.
  Alle wegen zijn in belabberde conditie. In alle wegen zitten veel gaten in de weg. Dus nog een keer gemeente doe er wat aan. Ben op de fiets al 2 x komen te vallen.

 • Chris schreef:

  @Hans, ik weet niet waar jij fietst, maar ik vind de fietspaden over het algemeen wel goed. Ook heb ik gemerkt dat ,wanneer je een klacht daarover indient bij het elektronische wijkloket de gemeente daar adequaat op reageert. Misschien zijn zij-wieletjes voor jouw een goed advies??

 • hans schreef:

  Nou chris als jij het dan zo goed weet, ga eens over de oude weteing, of de nijenhuislaan. Daar zitten nogal gaten in. Ook de weg richting de rotonde naar hasselt zitten nogal gaten in de weg.

 • Hagen schreef:

  Ach zoals eerder gezegd, met de vorst van deze tijd is het gewoon geen doen,als ze dat toch doen kunnen ze binnenkort weer beginnen. Daar mee wil ik de gaten in de weg etc niet goed praten en de semi val partijtjes maar ik snap wel waarom het allemaal opzich laat wachten.

 • SPZ schreef:

  Het gekke is wel dat op de snelwegen het asfalt coh nog best snel en redelijk goed gerepareerd kan worden.

  Daarbij is het natuurlijk wel raar dat ze nu een stuk weg wegschrapen, maar het daar dan bij laten.

  Of is zou het zo werken: als er geen toplaag meer op zit, kan het ook niet kapotvriezen? ;-)

 • Hagen schreef:

  Besef wel dat er verschil zit in de werkwijze van rijkswaterstaat en een gemeente. Een aannemer stopt niet zomaar, de ene gemeente zegt geen werkzaamheden aan de weg onder de 5 graden en de ander zegt geen werkzaamheden onder de 0 graden.

 • WuitZ schreef:

  @SPZ
  Ik weet niet waarom jij 50 rijdt, maar op het betreffende weggedeelte is bij mijn weten de max. 70 km/uur en geen 50.

 • SPZ schreef:

  Dat is niet waar, op grote delen van de weg staat een bord met max. snelheid 50km/h en een geel bord met de tekst “pas op langsgroeven” dacht ik.

  Een snelheidsbeperking geldt tot aan de eerstvolgende afslag. Als er daarna geen snelheid is aangegeven geldt de standaard snelheid binnen de bebouwde kom (50km/h) tenzij anders aangegeven. Hierom zie je op deze weg ook na elke zijweg een herhaling van het bord 70km/h in de normale situatie.

  Op alle stukken waar asfalt is weg gefreesd is de snelheidslimiet aangegeven op 50km/h. Als er een stuk weg is tussen 2 zijwegen waar niet gefreesd is, is de max. snelheid ook aangegeven met 70km/h (oude situatie dus).

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!