Wereldverteldag in stadsbus en Cultuurhuis Stadshagen

woensdag 20 maart 2013
Wereldverteldag in stadsbus en Cultuurhuis Stadshagen

Woensdag 20 maart wordt door De Krullevaar Wereldverteldag gevierd, samen met bewoners van de wijk Stadshagen en leerlingen van de openbare basisscholen. Er wordt een vertelprogramma georganiseerd in het Cultuurhuis Stadshagen en vertelleerlingen gaan vertellen in de stadsbussen van Stadshagen. De Krullevaar werkt hierbij nauw samen met de theaterstroom van de Van der Capellen scholengemeenschap. Deze activiteit wordt georganiseerd onder te titel ‘Openbare scholen verbinden Stadshagen’; de drie openbare basisscholen De Schatkamer, De Krullevaar en Het Festival organiseren dit voorjaar activiteiten en projecten in Stadshagen.

openbare-scholen-verbinden-stadshagen1Vertellen door kinderen
Voor kinderen is het leren vertellen van verhalen en het vervolgens daadwerkelijk optreden een culturele uiting van vertelkunst en daarbij ook een belangrijke bijdrage in hun totale leerontwikkeling. Vandaar ook dat er scholen zijn die hier bijzondere aandacht aan besteden. In Zwolle wordt dit gedaan op OBS De Krullevaar en de Van der Capellen Scholengemeenschap.

Leerlingen vertellen in de stadsbussen van Stadshagen
Wie woensdagochtend 20 maart in de stadbus van lijn 1 door Stadshagen, van en naar station Zwolle stapt, loopt grote kans verrast te worden door één van de  vertelleerlingen van De Krullevaar en de Van der Capellen scholengemeenschap die -in de bus!- aan passagiers verhalen vertellen. Deze ‘busvertelacties’ door vertelleerlingen van De Krullevaar worden mede mogelijk gemaakt door Syntus en de Provincie Overijssel.

Vertelprogramma in het Cultuurhuis
Kinderen luisteren graag naar verhalen en vertelleerlingen van De Krullevaar en de Van der Capellen scholengemeenschap vertellen graag.  Op Wereldverteldag wordt door De Krullevaar in het Cultuurhuis Stadshagen een vertelprogramma georganiseerd voor ruim honderd leerlingen van de groepen 3 van basisscholen De Schatkamer, Het Festival en De Krullevaar.  Ook ouders van de leerlingen uit desbetreffende groepen zijn van harte welkom.
Vertelleerlingen van De Krullevaar en de Van der Capellen scholengemeenschap nemen het eerste deel van de vertelochtend voor hun rekening. Daarna zal professioneel vertelster  Toos Ligtenberg het publiek trakteren op ‘Het sprookje van de spiegel’.
Na afloop van het vertelprogramma  krijgen alle kinderen  op De Krullevaar nog een creatieve afsluiting, waarna iedereen naar huis gaat met een ‘hoofd vol van verhalen’ en een zelfgemaakt schilderij , verhaal en/of gedicht.

De Krullevaar: Een school vol van verhalen
Naar verhalen luisteren en verhalen leren vertellen is goed voor de taalvaardigheid, de woordenschat en de zinsbouw. Ook helpen verhalen om de lesstof beter te begrijpen en te onthouden. Op OBS De Krullevaar worden leerlingen daarom opgeleid in het vertellen van verhalen. Vertelleerlingen van De Krullevaar vertellen hun verhalen in de eigen school, maar ook daar buiten.

Klik hier voor informatie over Wereldverteldag

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!