Oplichters actief langs Zwolse deuren

woensdag 20 maart 2013
Oplichters actief langs Zwolse deuren

De afgelopen dagen zijn er bij de politie meerdere meldingen binnengekomen van oplichting door één of twee mannen die langs de deuren komen met zogenaamde gratis jassen. Het enige wat bewoners nog moeten betalen is de BTW, vaak boven de 100 euro. De oplichters zijn acties in Zwolle, Elburg en Vaassen. Vooral oudere mensen blijken slachtoffer te zijn van de oplichtingspraktijken.

Bij alle meldingen blijken één of twee mannen aan de deur te zijn geweest met zogenaamde gratis jassen. Het enige dat de bewoners nog moeten betalen, is het btw-bedrag. Dit btw-bedrag is vaak boven de 100 euro.

De oplichters hangen verschillende verhalen op over de herkomst van de jassen en de reden dat de bewoners deze ontvangen. Wel worden de bewoners in alle gevallen gevraagd het btw-bedrag te betalen. Voornamelijk oudere mensen blijken het slachtoffer te zijn van deze oplichtingpraktijken. De jassen die werden aangeboden bleken oude, gebruikte jassen te zijn.

Eén van de oplichters zou een wat oudere man zijn van rond de 65 à 70 jaar oud. De man was relatief lang, kalend en had een slecht gebit. De politie heeft deze vorm van oplichting in onderzoek en vraagt mensen die het slachtoffer zijn geworden van deze praktijken om aangifte te doen bij de politie.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!