CSV ’28 wint eerste bekerwedstrijd met afstand

vrijdag 20 augustus 2010

Het eerste elftal van CSV ’28 heeft woensdagavond zijn eerste serieuze krachtmeting met winnende cijfers bekroond. Tegen Turkse Kracht Apeldoorn won de Stadshagense formatie met 2-0 en dus mag de club verder spelen in het bekertoernooi. CVS ’28 had in aanloop van deze wedstrijd slechts twee oefenwedstrijden gespeeld. Toch is dit genoeg gebleken om een eerste belangrijke stap in het seizoen te zetten. Lees het wedstrijdverslag van Maurits Vermeulen.

Initiatief
SV nam direct het initiatief en liet TKA eigenlijk niet in zijn spel komen door vroeg te storen. De ploeg werd na 10 minuten erg gevaarlijk en dreigde te scoren, maar Lauwand Suleiman voerde zijn actie te ver door in plaats van de bal af te leggen op de vrijstaande Thomas Wieringa. Na een tweetal gevaarlijke kopballen van Mayken Stolte en Matthijs Kremer, was het 5 minuten voor de rust dan eindelijk raak. Door goed te storen veroverde de degelijk spelende Peter Bruintjes op het middenveld de bal en lanceerde Matthijs Kremer perfect. Die scoorde met een strak schot (1-0). Even later kreeg Kremer na een vlotte combinatie tussen Thomas Wieringa en Lauwand Suleiman de kans op nog een doelpunt, maar de gelegenheidsspits had teveel moeite om de bal te controleren.

Strafschop
Door een misverstand in de verdediging kreeg TKA direct na rust dé kans om gelijk te maken toen linkerspits Ertugrul Özdemir alleen op het doel van Wibo van Dijk afging, maar de sluitpost van CSV bleef overeind. Vrij vlot daarna was Wieringa met een vrije trap dicht bij een doelpunt, maar keeper Burhan Dür voorkwam met een heel goede reactie een grotere achterstand voor TKA. Het volgende kwartier was rommelig maar gaandeweg kwam er toch wat meer lijn in het spel van CSV. Zo speelde Wieringa met een listige bal Mayken Stolte vrij en verdediger Özkan Kaya kon niet anders dan met een hansbal op de rand van de 16 de CSV-er afstoppen. De vrije trap leverde echter niets op. De uiteindelijke beslissing viel ruim een kwartier voor tijd. Via invaller Willem te Vogt en Oumar Sylla kwam de bal bij Mayken Stolte. Stolte toverde een weergaloze schijnbeweging uit de hoge hoed en de verschalkte keeper Gür trachtte dit met een overtreding binnen het strafschopgebied te herstellen. Thomas Wieringa benutte de starfschop (2-0). Het laatste wapenfeit van de avond kwam op naam van invaller Mart Borns, die aangespeeld door Kremer, maar net naast het doel van TKA schoot.

Geimproviseerd elftal
Hoewel CSV ’28 tegen TKA aantrad met een geïmproviseerd elftal, omdat sommige (potentiële) basisspelers wegens werk of blessures ontbraken, was dit in het spel niet of nauwelijks waarneembaar was. De ploeg met vrij jonge spelers (Bas Roijakkers 17, Oumar Sylla 18, Lauwand Suleiman 19 en Mart Borns 20), begon hier en daar weifelend, maar gaande de wedstrijd groeide het meer naar een echt team toe. Daar zal ook, zeker de eerste tijd, de kracht van CSV moeten liggen nu de ploeg aan kwaliteit heeft ingeboet door het stoppen van meerdere dragende spelers.