Stadshagen pakt uit met Koninginnedag

maandag 29 april 2013 4 reacties
Stadshagen pakt uit met Koninginnedag

Koninginnedag in Stadshagen wordt dit jaar uitbundig gevierd. Nadat duizend heliumballonnen zijn opgelaten zal een gevarieerd feest losbarsten met een versierde-fietsen-optocht, een groot tv-scherm om de troonsopvolging live te volgen, een theatervoorstelling, kinderdisco en een daverende slotact.

Het programma
9.00 uur:  Versierde-fietsen-optocht
De feestdag begint om 9.00 uur met de traditionele versierde-fietsen-optocht (8.30 opstellen bij het Mannagras). Het thema is dit jaar ‘Koning, Koningin zóóóó 2013’.

10.00 uur: Troonsafstand Koningin Beatrix op TV-scherm

Vanaf tien uur op een groot tv-scherm bij het Cultuurhuis te zien hoe koningin Beatrix afstand doet van de troon. Om twee uur ’s middags is ook te zien hoe Willem-Alexander haar opvolgt.

11.00 uur: 
 Theatervoorstelling
Om elf uur begint een theatervoorstelling, die inwoners van Stadshagen via improvisatietechnieken zelf invullen. Na de theatervoorstelling wordt het cultuurhuis vanaf 13.30 uur omgetoverd in een kinderdisco. De ruimte bij de bar wordt gebruikt als oudercafé.

12.00 uur: Oplaten van ballonnen

Om twaalf uur precies worden duizend rode, witte, blauwe en oranje ballonnen opgelaten. De organisatie wil dat vanuit diverse hoeken fotograferen, zodat het vaderlandslievende tafereeltje kan worden opgenomen in het kroningsboek dat het Nationaal Comité voorbereidt.

12.00 – 16.00 uur: Kleedjesmarkt
De gebruikelijke kleedjesmarkt duurt van twaalf tot vier uur. Verder worden rond het grote scherm van elf tot drie uur activiteiten gehouden voor de oudere jeugd van Stadshagen.

16.00 uur: Slotact
De dag zal om 16.00 worden afgesloten met een daverende slotact.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!