Ook wapens aangetroffen in woning Linnenweverstraat

vrijdag 19 april 2013
Ook wapens aangetroffen in woning Linnenweverstraat

Bij het onderzoek dat de politie woensdagavond deed in de woning aan de Linnenweverstraat, zijn naast verdachte stoffen ook wapens aangetroffen. De politie laat weten dat het onder meer gaat om een stroomstootwapen, een gas-alarmpistool, een veerdrukwapen, een dummy pistool en scherpe patronen.

Woensdag werd al bekend dat in de woning verdachte stoffen waren gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst heeft de aangetroffen stoffen woensdagavond nog onschadelijk gemaakt. Het ging om meerdere kilo’s grondstoffen die gebruikt worden om explosieven mee te vervaardigen. De exacte samenstelling van de stoffen wordt nog in een laboratorium onderzocht. In de woning is ook een grote voorraad illegaal vuurwerk aangetroffen, wat in beslag genomen is.

De politie heeft een 44-jarige man uit Zwolle aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De aanwezigheid van dergelijke stoffen en goederen in een woning wordt als gevaarlijk en hoogst ongewenst voor de omgeving beschouwd, aldus de politie. De man wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!