Slechte nachtrust Stadshagen door brommerraces

dinsdag 30 april 2013 10 reacties
Slechte nachtrust Stadshagen door brommerraces

Racende motoren en brommers hebben een deel van Stadshagen in de nacht van maandag op dinsdag wakker gehouden. Tussen twee en vier uur waren de harde geluiden van brommers en gillende motoren voortdurend te horen. Waar er precies werd gereden is niet duidelijk, maar waarschijnlijk reed een deel van de nachtelijke herriemakers over de Hasselterweg en rond ‘s-Heerenbroek. Bovenstaande foto is van een inwoner uit het naastgelegen dorp, die uit pure wanhoop in de badkamer is gaan slapen.

Traditie?
Het schijnt in bepaalde dorpen al jarenlang een traditie te zijn om tijdens Konninginnenacht races te houden met brommers zonder uitlaat, maar geheel onomstreden is het niet. In 2001 leidde een verbod op de brommerraces in Genemuiden bijvoorbeeld tot een heuse volksopstand. Afgelopen nacht is er dus weer volop gereden, waarbij de Hasselterweg vermoedelijk is gebruikt door motoren die op volle snelheid gillend langs de wijk reden. De herrie in de wijk werd nog eens vergroot door de windstille nacht. Daardoor dragen geluiden beter en langer door.

Verontwaardiging op Twitter
De herrie leidde op Twitter tot een kakofonie aan verontwaardiging in Stadshagen, variërend van constateringen van het lawaai tot meldingen aan de wijkagent.

 

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!