CSV ’28 1 verliest nipt van Robur & Velocitas 1

woensdag 25 augustus 2010

csv28training1Het eerste elftal van CSV´28 verloor gisteren hun tweede bekerwedstrijd tegen Robur – Velocitas uit Apeldoorn met een stand van 1-0. Balverlies van CSV ’28 op het middenveld luidde na bijna een half uur het eerste en laatste doelpunt in, toen spits Tom Hagen voor Robur een voorzet raak kopte (1-0).
Geschreven door Maurits Vermeulen

Voor de tweede bekerwedstrijd reisde CSV ’28 naar Apeldoorn, waar in een aantrekkelijke wedstrijd tegen Robur, opgericht in 1882 en daarmee een van de oudste clubs van Nederland, met het kleinst mogelijke verschil werd verloren.

De eerste mogelijkheden van de wedstrijd waren voor Robur via Tom Hagen (kopbal naast) en Jeroen Bosch (schot voorlangs), maar daarna begon CSV zich nadrukkelijker met het spel te bemoeien. Er waren dik 10 minuten gespeeld toen Lauwand Suleiman met een steekpass Yavuz Özdemir vrij voor het vijandelijke doel zette. De verdediging van Robur kon niet anders, dan hem met een overtreding afstoppen en Fikret Akin schoot de toegekende strafschop onberispelijk in. Omdat de scheidsrechter van mening was dat er te vroeg zou zijn ingelopen, moest de strafschop opnieuw genomen worden. Met een knappe reflex en met een beetje hulp van de lat voorkwam keeper Henry Udinga een achterstand voor Robur. De ploegen waren aan elkaar gewaagd maar vooralsnog werd er niet gescoord. Zo voorkwam Fikret Akin dat de snelle Jeroen Bosch gevaarlijk kon worden en aan de andere kant werd een schot van Oumar Sylla knap tot hoekschop verwerkt. Balverlies van CSV ’28 op het middenveld luidde na bijna een half uur het eerste doelpunt in, toen spits Tom Hagen voor Robur een voorzet raak kopte (1-0). CSV wilde uiteraard wat terugdoen maar kansjes voor zowel Peter Bruintjes als Gert Wim van de Esker bleven zonder resultaat. De laatste mogelijkheid kreeg Oumar Sylla, toen die prima aangespeeld door Bas Roijakkers, maar net naast het doel van Robur schoot.

In de tweede helft was het spel van beide kanten iets minder, maar de wedstrijd bleef het aankijken alleszins waard. CSV zocht nadrukkelijker de aanval en gaf daardoor achterin wat meer ruimte weg, waardoor Robur ook meer mogelijkheden kreeg. Zo kopte spits Tom Hagen namens Robur op de lat maar verder werd keeper Wibo van Dijk, vooral in het eerste deel van de tweede helft niet echt op de proef gesteld. Mart Borns stond aan het eind van een mooie CSV-aanval die door Lauwand Suleiman en Yavuz Özdemir werd opgezet, maar zijn kopbal ging helaas over het Apeldoornse doel. Even nog dreigde een naderend onweer roet in het eten te gooien maar gelukkig kon het duel zijn normale verloop hebben. Het laatste wapenfeit kwam op naam van CSV ’28 toen Fikret Akin in de slotminuut een voorzet van Yavuz Özdemir maar net over het vijandelijke doel kopte.

Aanstaande zaterdag speelt CSV ’28 zijn laatste bekerwedstrijd thuis tegen SVI. Aanvang 14.30 uur.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!