Schaapskudde geschoren op Tweede Pinksterdag

vrijdag 17 mei 2013
Schaapskudde geschoren op Tweede Pinksterdag

De Zwolse schaapskudde wordt op Tweede Pinksterdag (maandag 20 mei) geschoren. Alle 250 schapen raken hun vacht kwijt.  Het scheren vindt plaats bij de wijkboerderij de Klooienberg van 13.30 tot ongeveer 16.30 uur.

Naast het schaapscheren zijn er nog meer leuke activiteiten te zien en te beleven voor jong en oud. Er wordt een demonstratie gegeven in wol spinnen en wol vilten. Bezoekers kunnen broodjes bakken en een ritje in een huifkar maken. De stadstuinders zijn aanwezig om biologische groentes en stekjes te verkopen en bezoekers te vertellen over biologisch tuinieren.

Duurzaam onderhoud

De Zwolse schaapskudde een vast onderdeel van het Zwolse groenbeheer. Ook dit seizoen, van april tot november, begrazen de 250 schapen van de Zwolse schaapskudde het gras in het Westerveldse bos, Holtenbroekerbos en het Twistvlietpark. De gemeente Zwolle heeft ervoor gekozen op deze plekken schapen in te zetten als grasmaaiers. Hierdoor wordt het groen op een duurzame manier onderhouden en dat is goed voor de flora en fauna. Het is milieuvriendelijk en draagt bij aan de ecologische ontwikkeling van het landschap. Een ander voordeel is dat de kudde met herder educatieve aspecten heeft.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!