Regen, regen en nog eens regen

vrijdag 27 augustus 2010

De hemelsluizen leken dagen achtereen open te zijn gezet boven Stadshagen en Zwolle. In 48 uur tijd is er aan tientallen millimeters water gevallen. Hoewel de regen absoluut goed voor de tuin is, mag er van een zomer niet meer gesproken worden met het trieste weer. En de bouwlieden in de wijk zullen ook wel ander weer hebben gewenst. De bouwplaatsen zijn volledig verzadigd met regenwater. Tot echte problemen heeft het in Stadshagen niet geleid, waar in andere delen van Zwolle maar ook Nederland sommige straten volledig onder water liepen.

Op kaartjes van het KNMI (zie onder het artikel) is ook te zien dat deze regio flink getroffen is met regen in de afgelopen periode. Het is dan niet het meest beregende deel van Nederland, maar de wijk heeft het zomerse weer de laatste maand ook niet echt gezien. Het gevolg is vooral voor de bouwprojecten te bemerken. Hoewel de mannen gewoon doorploeteren, is vooral het grondwerk een uitdaging geworden. Pas vanaf dinsdag kunnen we rekenen op minder neerslag en iets rustiger nazomerweer.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!