Buitenspeeldag in Stadshagen (foto’s)

woensdag 12 juni 2013
Buitenspeeldag in Stadshagen (foto’s)

Vele tientallen kinderen genoten woensdagmiddag 12 juni van de buitenspeeldag in Stadshagen. Evenals voorgaande jaren werd de Klokkengieterlaan voor één dag omgetoverd van autoweg naar speeltuin en konden kinderen ongestoord buitenspelen.

Kinderen konden zich uitleven op een springkussen, met stoepkrijt en op een waterspelparcours en er was een echte graafmachine die door kinderen bestuurd kon worden. Hoewel de meeste kinderen zich prima leken te vermaken, was niet iedereen tevreden; twee wat oudere jongetjes gebruikten het stoepkrijt om hun ongenoegen te uiten: “Saaie buitenspeeldag” schreven ze op de weg. Vorig jaar was er veel meer te beleven volgens de jongens.

De buitenspeeldag in Stadshagen is georganiseerd door de werkgroep kinderactiviteiten van wijkstichting Stadshagen Totaal en werd dit jaar door nieuwe mensen georganiseerd. Zij lieten aan StadshagenNieuws weten dat het even wennen was en dat ook niet alles ging zoals gepland. Er was een grote bult zand beloofd, maar die was helaas niet gekomen. Dat maakte dat het in het begin vooral een erg lege straat was. “Maar na nog wat stoepkrijt te hebben gehaald en met enige hulp -heel wat moeders begonnen spontaan te hinkelen-, blijkt dat je op straat ook gewoon kunt spelen. Dat is leuk! Tikkertje, touwtje springen, kleurwedstrijd met stoepkrijt” aldus Milou, die samen met Marielle en Jeanet de buitenspeeldag had georganiseerd. “Met het mooie weer was een gezellige drukte op straat. Misschien een wat andere, maar wel een geslaagde straatspeeldag.”

Buitenspelen is belangrijk
In heel Nederland was het deze woensdag buitenspeeldag en er waren op meer dan 1.100 locaties buitenactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Met de buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen. Buitenspelen is leuk én belangrijk in het leven van kinderen. Het is de plek waar ze vriendjes ontmoeten, kunnen bewegen en zich vrij voelen. Onderzoek toont aan dat buitenspelen goed is voor kinderen. Kinderen die meer buitenspelen bewegen meer en hebben aantoonbaar minder overgewicht. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!