Vrije sector huurwoningen Hoogh Havezathe opgeleverd

donderdag 13 juni 2013 5 reacties
Vrije sector huurwoningen Hoogh Havezathe opgeleverd

Hoogh Havezathe is een feit: op vrijdag 7 juni vond de officiële oplevering plaats van het nieuwbouwproject in de wijk Breecamp-Oost. Het project omvat 57 eengezinswoningen in de vrije sector huur. Alle woningen zijn inmiddels opgeleverd en de eerste bewoners hebben hun intrek genomen in hun nieuwe woning.

De woningen zijn centraal gelegen in Breecamp-Oost en liggen op een verhoging in het landschap. Net zoals dat vroeger het geval was bij de havezate: een voornaam landhuis dat vaak hogerop lag in de polder. Hieraan ontleent het project dan ook haar naam.

Foto: Gemeente Zwolle

Foto: Gemeente Zwolle

Speeltuin
Midden in het buurtje wordt een kleine speeltuin gerealiseerd met speeltoestellen voor 0 -6 jarigen. Tijdens de oplevering heeft Bouwinvest een cheque overhandigd aan de gemeente Zwolle voor een extra speeltoestel. Naast deze speeltuin komt er in het Havezathepark een grote speelplek voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar.

Breecamp-Oost
Met de oplevering van Hoogh Havezathe is een nieuwe impuls gegeven aan de ontwikkeling van Breecamp-Oost. De wijk telde aan het begin van dit jaar 111 woningen en daar komen er dit jaar nog 168 bij. De wijk heeft daarnaast voorzieningen, zoals een school, kinderopvang, een sportzaal, zwembad en een basketbalveld.

Duurzame woningbouw
Breecamp-Oost is de eerste duurzame wijk van Zwolle. De 57 woningen zijn dan ook aangesloten op de in de wijk gelegen biomassacentrale van BeGreen en zijn daarnaast voorzien van vloerverwarming en van CO-gestuurde mechanische ventilatie. Het glas is extra geïsoleerd. De energieprestatiecoëfficient (EPC) komt hiermee uit op 0,27. Dit is ruim onder norm van 0,6.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

5 reacties op 'Vrije sector huurwoningen Hoogh Havezathe opgeleverd' »

 • Cees schreef:

  ‘daar komen er dit jaar nog 168 bij’

  Zo.. daar keek ik wel even van op!

 • Blauwvinger schreef:

  Prachtig,ik heb ze gezien.

  Maar dat duurzame Begreen, hoe kostbaar is dat? Want Stadsverwarming/blokverwarming is altijd veel duurder stoken.

 • Hagen schreef:

  Het is niet alleen de stadsverwarming, ook de huizen zelf zijn bijzonder goed geïsoleerd. Waarmee het misschien helemaal niet zo duur word.

 • arno schreef:

  nou goedkoop is het niet.. betaal me scheel aan die lui… doe mij maar gas..

 • Blauwvinger schreef:

  Dacht ik wel dat duurzaam ook duurder onder werd verstaan.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!