Vrije sector huurwoningen Hoogh Havezathe opgeleverd

Hoogh Havezathe is een feit: op vrijdag 7 juni vond de officiële oplevering plaats van het nieuwbouwproject in de wijk Breecamp-Oost. Het project omvat 57 eengezinswoningen in de vrije sector huur. Alle woningen zijn inmiddels opgeleverd en de eerste bewoners hebben hun intrek genomen in hun nieuwe woning.

De woningen zijn centraal gelegen in Breecamp-Oost en liggen op een verhoging in het landschap. Net zoals dat vroeger het geval was bij de havezate: een voornaam landhuis dat vaak hogerop lag in de polder. Hieraan ontleent het project dan ook haar naam.

Foto: Gemeente Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

Speeltuin
Midden in het buurtje wordt een kleine speeltuin gerealiseerd met speeltoestellen voor 0 -6 jarigen. Tijdens de oplevering heeft Bouwinvest een cheque overhandigd aan de gemeente Zwolle voor een extra speeltoestel. Naast deze speeltuin komt er in het Havezathepark een grote speelplek voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar.

Breecamp-Oost
Met de oplevering van Hoogh Havezathe is een nieuwe impuls gegeven aan de ontwikkeling van Breecamp-Oost. De wijk telde aan het begin van dit jaar 111 woningen en daar komen er dit jaar nog 168 bij. De wijk heeft daarnaast voorzieningen, zoals een school, kinderopvang, een sportzaal, zwembad en een basketbalveld.

Duurzame woningbouw
Breecamp-Oost is de eerste duurzame wijk van Zwolle. De 57 woningen zijn dan ook aangesloten op de in de wijk gelegen biomassacentrale van BeGreen en zijn daarnaast voorzien van vloerverwarming en van CO-gestuurde mechanische ventilatie. Het glas is extra geïsoleerd. De energieprestatiecoëfficient (EPC) komt hiermee uit op 0,27. Dit is ruim onder norm van 0,6.