Hardrijders ‘bekeurd’ door Eline en Lieke

Eline en Lieke, die actie voeren tegen het hard rijden in Stadshagen, hebben dinsdagmiddag met een lasergun de snelheid van automobilisten op de Frankhuizerallee gemeten. Automobilisten die te snel reden werden door de politie van de weg gehaald en kregen een ‘bekeuring’ van de meiden. Wie zich netjes aan de snelheid hield kreeg een pluim uitgereikt.

De lasergun werd door de meiden vakkundig gehanteerd en terwijl veel mensen zich netjes aan de snelheid hielden (ze konden misschien ook niet anders door de spitsdrukte), passeerden er ook de nodige overtreders het oog van de lasergun.

Schrik!
Terwijl bij een normale snelheidscontrole alleen de overtreders van de weg worden gehaald, kregen bij deze bijzondere controle ook mensen die zich netjes aan de snelheid hielden een stopteken. En dat was soms best even schrikken! Maar als hierop een pluim gegeven werd voor het goede rijgedrag, veranderde de schrik in een lach en niet zelden in een compliment voor de dames. De hardrijders waren meestal bescheidener: na een kortaf “dankjewel” ging snel het autoraampje weer dicht en werd de rit vervolgd.

Stadshagen let op!
Eline (11) en Lieke (12) voeren de komende weken actie tegen het hard rijden in hun wijk. Dit doen zij onder de naam Stadshagen let op! Deze campagne komt voort uit de mail die de meiden schreven aan burgemeester Henk Jan Meijer. Hierin vertelden zij dat ze zich zorgen maakten over het hard rijden in Stadshagen en dat zij plannen hadden om hiertegen in actie te komen. Een geweldig initiatief dat ze dan ook samen met de wijkbeheerder en verkeerskundigen hebben uitgewerkt.

snelheidsbord
Eline en Lieke hebben de snelheidsborden aan de Frankhuizerallee opgehangen
(foto: https://www.facebook.com/Stadshagenletop)

Vorige week gaven Eline en Lieke een presentatie over hun campagne in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders. Ook zijn ze de scholen langs geweest om een enquête af te nemen en hebben ze smiley-borden opgehangen langs de Frankhuizerallee. De acties van Eline en Lieke zijn te volgen op hun facebookpagina: www.facebook.com/stadshagenletop.
En let op: er worden nieuwe acties gepland.
.


.


Poll: Wordt er bij u in de straat te hard gereden?

Laat het ons weten in de peiling en discussieer mee onder het artikel.

Er wordt te hard gereden in mijn straat:

  • Vaak (51%, 140 stemmen)
  • Regelmatig (25%, 69 stemmen)
  • Af en toe (17%, 46 stemmen)
  • Nee (8%, 21 stemmen)

Aantal stemmen: 276

Laden ... Laden ...