Succesvolle eerste editie Stadshagen Beach Festival

zaterdag 29 juni 2013 14 reacties
Succesvolle eerste editie Stadshagen Beach Festival

Het succesvolle Stadshagenfestival heeft sinds zaterdag een eveneens succesvol broertje: het Stadshagen Beach Festival. De eerste editie van dit festival werd door zo’n 2.500 mensen bezocht en dankzij een lekker zonnetje konden de bezoekers heerlijk genieten van het festival.

Een groot deel van het festival stond in het teken van de drakenbootraces. Deze Chinese roeiboten voor 10 personen met een stuurman en drummer vormden een prachtig plaatje op de Milligerplas. Eerst was het de beurt aan bedrijven en daarna namen straten en verenigingen het tegen elkaar op. De wedstrijd voor bedrijven is gewonnen door “de Stentor”.


Naast de drakenbootraces waren er sportdemonstraties van verschillende verenigingen te zien. Voor de allerkleinsten waren er vlieger demonstratie en vlieger instructies. Gelukkig was er meer dan voldoende wind om de 500 vliegers met een draak erop de lucht in te laten en al die vliegers maakten het evenement extra feestelijk.

De eerste editie van het Stadshagen Beach Festival werd afgesloten met een barbeque in en om Strandhuis Milligerplas.

Foto’s: Wynand Fokkert en Arjan Alderliesten – met dank aan de reddingsbrigade die foto’s vanaf het water mogelijk maakte!

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

14 reacties op 'Succesvolle eerste editie Stadshagen Beach Festival' »

 • gert jan schreef:

  @ ruud hoelaat was je er dan. smorgens was het rustig maar de hele middag was het er gezellig druk.

 • Jan schreef:

  Jammer dat men het ook een beetje geheim gehouden heeft ik heb er hier in breekampoost niets van mee gekregen dat het gehouden werd

 • Stadshagenfestival schreef:

  Als organisatie hebben wij de eerste opzet als zeer positief ervaren, ondanks de wat mindere weersvoorspelling. Zo’n 2500 mensen hebben ons festival bezocht gedurende de hele dag.Het is overigens zeker niet bewust geheim gehouden met flyers in de hele wijk, flyers bij Jumbo, stukken in de Stentor, stadshagennieuws, vinexpres en op de eigen facebook pagina van het Stadshagenfestival. Helaas heeft u waarschijnlijk ook de banners gemist langs de toegangswegen van de wijk. Noteer al vast in uw agenda 17 augustus as. Het 13e Stadshage festival op en rond het Twistvlietpark.

 • dirkfotografie.nl schreef:

  Hier nog wat extra foto’s van gister.
  http://jongphotography.nl/index.php/albums/beach-festival
  De website is nog “under construction” , maar het album van het beach festival werkt.

 • Blauwvinger schreef:

  @ Ruud,

  Gaat toch niet hoeveel bezoekers er zijn is er wat te doen is het weer niet goed.

  Misschien volgend jaar wel 30 graden en 5000 bezoekers maar dan is het te warm en te druk.

  Pfff….

 • zonnetje schreef:

  Ruud, je doet wel pessimistisch. Je kunt zeggen dat de organisatie bedroevend slecht was, maar waarschijnlijk doe je het zelf geen haar beter.

 • Stadshagenaar schreef:

  Tja, Ruud vond het zo slecht dat hij toch maar de hele dag daar aanwezig is geweest. Zou ik ook doen als ik de organisatie slecht zou vinden. Iig zie ik vele blije gezichten en dat mensen/kinderen zich prima vermaken. Denk dat dat toch de bedoeling was van de organisatie.

 • surveillancedienstverlening schreef:

  Prima organisatie met leuke activiteiten met name voor kinderen en jonge mensen. Met prima begeleiding en personeel om de kinderen/ jongeren bij te staan.
  Als ouder persoon grandioos om te zien hoe personen zich vermaken.
  Een prima alternatief voor enige beweging en actie op deze geweldige locatie.

 • daf schreef:

  Wat Ruud bedoelt is dat als je op een normale zonnige zaterdag daar de hele dag mensen gaat tellen je ook op dit aantal komt..dit festival heeft dus geen enkele toegevoegde waarde en heeft feitelijk geen publiek getrokken.

  Dat het een succes was is dus een beetje overdreven. (heel erg zelfs)

 • beton -dorp schreef:

  waardeloos,,,,
  wat was er ???

  3 springkussens– heel leuk voor kinderen oké
  paar boten
  judo demo
  paar dikke ouwe vrouwtjes (zoemba ???)
  en wat mensen aant vliegeren

  en die 2500 moet denk ik 250 zijn

 • GJM schreef:

  Wat lopen we toch allemaal lekker te zeiken zeg!! nu worden er dingen georganiseerd is het nog niet goed!! denk dat jullie dan zelf maar wat moeten gaan organiseren! ben benieuwd als jullie al uberhaupt 100 mensen kunnen trekken.

  Organisatie top! ga zo door die grotere aantallen komen in de loop der jaren wel, zolang het maar gezellig was

 • S.Kempenaar schreef:

  Jongens, ga niet in op te negatief; wees vooral blij dat er alles aan gedaan wordt om er een leuke dag van te maken. We leven in een democratisch land en in Zwolle zijn er meerdere activiteiten te doen en als mensen het niet leuk vonden en vallen over het aantal mensen die er wel of niet waren. ga dan iets bezoeken waarvan je denkt wat bij je past. Dit was de eerste keer en in deze tijd zoiets van de grond krijgen is gewoon dapper.

  Dank aan de organisatie en tot volgend jaar,

 • daf schreef:

  @ S.Kempenaar

  Waar…maar schrijf dan niet dat het druk bezocht is en dat het een succes was. Dat je dat als organisatie graag wilt geloven maakt het nog niet de waarheid :-)

 • Hagen schreef:

  Pff waar kunnen mensen zich druk om maken, als hun het druk en succesvol vonden laat ze dat dan vinden, geef je mening en klaar, beetje proberen je gelijk te halen vanachter een computer..

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!