Vijftig woninginbraken Stadshagen in jaar tijd

maandag 8 juli 2013 3 reacties
Vijftig woninginbraken Stadshagen in jaar tijd

Inbrekers hebben in één jaar tijd bijna vijftig keer in woningen in Stadshagen ingebroken, waarvan de helft in het afgelopen half jaar. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Opvallend daarbij is dat van de laatste vijfentwintig inbraken er slechts één in de nacht plaatsvond. Inbrekers plegen hun woninginbraken in deze wijk vrijwel altijd overdag.

Inbraken vrijwel altijd overdag
De politie heeft acht van de in totaal 48 woninginbraken opgelost. Dat inbrekers overdag hun slag slaan is niet vreemd in Stadshagen. Demografisch gezien is Stadshagen jong; veel huiseigenaren werken overdag waardoor het toezicht laag is. Afgelopen week nog bleek dat inbrekers overdag hun slag proberen te slaan. Na een melding uit de Goudplevierstraat ging de politie op zoek naar mogelijke buitenlandse inbrekers, die bij een huis waar nog iemand binnen was probeerden in te breken.

Zomervakantie: pas goed op
De cijfers lijken iets lager dan een half jaar geleden. Toen bleek dat er in een half jaar tijd meer dan dertig inbraken in de wijk waren gepleegd. Met het oog op de begonnen zomervakantie blijft het zaak om het huis van de buren goed in de gaten te houden. Ziet u verdachte personen in uw straat of rond uw huis? Schroom niet om de politie te bellen. U kunt overigens al veel leed voorkomen door geen kostbare zaken zoals laptops in het zicht te laten liggen.

Uitvalswegen en groene zones
Hieronder staat de zogenaamde vlekkenkaart, die StadshagenNieuws uit handen van de politie kreeg. Daarop staat het aantal inbraken van het afgelopen half jaar in Stadshagen. Opvallend is dat, net als een half jaar geleden, veel inbraken plaatsvinden bij uitvalswegen en groene gebieden in de wijk.

woninginbraken_juli_2013

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!