Werkzaamheden fietsoversteek Belvédèrelaan gestart

maandag 8 juli 2013 21 reacties
Werkzaamheden fietsoversteek Belvédèrelaan gestart

De aanpassingen van de fietsoversteek Belvédèrelaan-Twistvlietpad zijn maandag 8 juli van start gegaan. Om het winkelcentrum bereikbaar te houden is een omleidingsroute gemaakt.

Fietsers over het Twistvlietpad worden om basisschool De Wendakker geleid. Voor verkeer van en richting het winkelcentrum is een omleidingsroute over de Oude Wetering gemaakt. Die omleidingsroute is niet geschikt voor vrachtverkeer en ook de bus moet een grotere omweg maken om bij het winkelcentrum te komen. De werkzaamheden duren tot half augustus.

Vrijliggend fietspad
Het voetpad en de fietsstrook aan de westkant van de brug naar het winkelcentrum verdwijnt en er komt een vrijliggend fietspad aan de oostkant van de brug voor in de plaats. Hierdoor verdwijnt er één punt waar fietsers het kruispunt kunnen naderen – en dus over het hoofd gezien kunnen worden. Daarnaast worden de rijbanen verder uit elkaar gelegd, zodat fietsers waar nodig in de middenberm kunnen stoppen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!