Zonnebaden tussen de ganzenpoep (update)

donderdag 25 juli 2013 5 reacties
Zonnebaden tussen de ganzenpoep (update)

Vandaag mag men voor het eerst sinds 2006 spreken over een hittegolf. Met deze temperaturen wil men natuurlijk lekker afkoelen aan de Milligerplas.
Waar men zich bij andere zwemplassen druk maakt over de kwaliteit van het zwemwater maakt men zich aan de Milligerplas zorgen om het water te bereiken.

Veel ganzen gebruiken de afgelopen dagen de recreatieplas als openbaar toilet, zodat de zwemmers al slalommend richting het water moeten. StadshagenNieuws kreeg deze foto’s toegezonden van een frequent strandbezoeker.

Gelukkig is de ganzenpoep niet schadelijk voor het water, het is alleen niet zo smakelijk om te zien.

Update 28 juli
Vanochtend zijn de daders gezien op het strand.

Kwaliteit zwemwater
Met ingang van dit zwemwaterseizoen is er één landelijke website voor de officiële zwemwaterlocaties, namelijk www.zwemwater.nl. Op deze site staat de actuele informatie over maatregelen die kunnen gelden bij een zwemwaterlocatie en de voorzieningen bij een locatie. Zoals te zien is op de site van veilig zwemmen is de laatste meting geweest op 15-07-2013. Op dat moment waren er geen bijzonderheden te melden. De status staat dus op “goed“. Dit betekend: Er zijn geen meldingen voor deze zwemplek. U kunt er veilig zwemmen.

Iedere twee weken wordt het water onderzocht. Mochten er in de tussenliggende tijd nieuwe situaties ontstaan, dan wordt dit op de site www.zwemwater.nl gelijk bijgewerkt.

Zwemmen blijft natuurlijk altijd op eigen risico.

 

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

5 reacties op 'Zonnebaden tussen de ganzenpoep (update)' »

 • Andre vanKooij schreef:

  aLS JE DE OVERLAST VAN HONDEN VERGELIJKT MET DIE VAN ZWANEN EN GANZEN DAN VALT HET ALLEMAAL NOG WEL MEE!Maarja die moeten weer verboden worden op een stuk strand waar bijna geen mensen liggen pff burocratie ten top weer hier in zwolle.ook het onwandelbare pad rond de plas moet je door de ganzen heen baggeren lekker dan!

 • surveillancedienstverlening schreef:

  Ook hier valt er wat met zijn allen aan te doen. Ik ga morgen met een schepje beginnen met het opruimen van de ganzepoep. Wie doet het overmorgen?

 • Paperclap schreef:

  Dacht het niet! Er rijden van die zuigmachines over het strand. Betalen we genoeg voor. Zolang mijn honden niet mogen zwemmen in de plas en ik hun ontlasting moet opruimen, ruim ik dat van ‘anderen’ echt niet op. Doe eens wat aan die vissers, kunnen niet eens hun eigen zooi opruimen.

 • Blauwvinger schreef:

  Was mij nog niet opgevallen wel de rotzooi die mensen zelf laten slingeren :( kom er net vandaan.

 • Cees schreef:

  Ontlasting ‘moet’ opruimen… :)

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!