Zonnebaden tussen de ganzenpoep (update)

donderdag 25 juli 2013 5 reacties
Zonnebaden tussen de ganzenpoep (update)

Vandaag mag men voor het eerst sinds 2006 spreken over een hittegolf. Met deze temperaturen wil men natuurlijk lekker afkoelen aan de Milligerplas.
Waar men zich bij andere zwemplassen druk maakt over de kwaliteit van het zwemwater maakt men zich aan de Milligerplas zorgen om het water te bereiken.

Veel ganzen gebruiken de afgelopen dagen de recreatieplas als openbaar toilet, zodat de zwemmers al slalommend richting het water moeten. StadshagenNieuws kreeg deze foto’s toegezonden van een frequent strandbezoeker.

Gelukkig is de ganzenpoep niet schadelijk voor het water, het is alleen niet zo smakelijk om te zien.

Update 28 juli
Vanochtend zijn de daders gezien op het strand.

Kwaliteit zwemwater
Met ingang van dit zwemwaterseizoen is er één landelijke website voor de officiële zwemwaterlocaties, namelijk www.zwemwater.nl. Op deze site staat de actuele informatie over maatregelen die kunnen gelden bij een zwemwaterlocatie en de voorzieningen bij een locatie. Zoals te zien is op de site van veilig zwemmen is de laatste meting geweest op 15-07-2013. Op dat moment waren er geen bijzonderheden te melden. De status staat dus op “goed“. Dit betekend: Er zijn geen meldingen voor deze zwemplek. U kunt er veilig zwemmen.

Iedere twee weken wordt het water onderzocht. Mochten er in de tussenliggende tijd nieuwe situaties ontstaan, dan wordt dit op de site www.zwemwater.nl gelijk bijgewerkt.

Zwemmen blijft natuurlijk altijd op eigen risico.

 

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!