Kruising Twistvlietpad – Belvédèrelaan bijna klaar

vrijdag 9 augustus 2013 16 reacties
Kruising Twistvlietpad – Belvédèrelaan bijna klaar

De afgelopen zomer is er hard gewerkt aan de aanpassing van de veel besproken kruising van het Twistvlietpad en de Belvederelaan. Op 16 augustus moeten de werkzaamheden rondom de fietsoversteek gereed zijn en kan het autoverkeer weer de ‘gewone’ route richting het winkelcentrum nemen.

Vergroten van de veiligheid
De wijzing van de kruising moet de verkeersveiligheid vergroten. De afgelopen jaren zijn er meerdere aanrijdingen geweest waarbij automobilisten fietsers met voorrang over het hoofd zagen. Om de veiligheid te vergroten heeft de gemeente de afgelopen jaren meerdere maatregelen getroffen, maar niet met het gewenste resultaat. Deze drastische aanpassing moet de oplossing bieden voor de voorheen wat onoverzichtelijke kruising.

Vrijliggend fietspad
Het voetpad en de fietsstrook aan de westkant van de brug naar het winkelcentrum verdwijnt en er komt een vrijliggend fietspad aan de oostkant van de brug voor in de plaats. Hierdoor verdwijnt er één punt waar fietsers het kruispunt kunnen naderen – en dus over het hoofd gezien kunnen worden. Daarnaast worden de rijbanen verder uit elkaar gelegd, zodat fietsers waar nodig in de middenberm kunnen stoppen.

Bron foto kop: twitter @harlam

kruising twistvlietpad

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

16 reacties op 'Kruising Twistvlietpad – Belvédèrelaan bijna klaar' »

 • Ben Thuis schreef:

  Dat ziet er veelbelovend uit! Nu maar hopen dat het in de praktijk ook daadwerkelijk veiliger wordt!

 • stadshagenbewoner schreef:

  Ik zie niet veel verschil, goed, 1 kant minder waar de fietsers weg kunnen komen. Grote probleem hier is volgens mij dat het fietspad de weg schuin kruist waardoor je rare kijkhoeken creëert, zeker als je naar het winkelcentrum rijdt. Daar komt dan nog eens bij dat er een groot gebouw op de hoek staat waardoor de onoverzichtelijkheid toeneemt.
  Het is en blijft een gevaarlijke kruising.
  Wat de veiligheid wel vergroot is dat de verkeersdeelnemers op fietspad voorrang gaan verlenen of dat er stoplichten komen .
  Maar goed eerst maar eens kijken of onze beleidsmakers het bij het juiste eind hebben.

 • Vuurtoren schreef:

  Ze hadden beter een fiets tunneltje vanaf Twistvlietpad naar Oudewetering kunnen maken, zou veel veiliger en goedkoper geweest zijn. Nu moeten de fietsers heen en terug over 1 fietspad (alhoewel gescheiden banen) dit worden val partijen.Ouders moeten kinderen beter leren fietsen, ze rijden maar roekeloos en letten niet op het verkeer. De Vuurtorenstraat is 1 richtingverkeer..wie rijden er beidde kanten op….PRECIES.. de ouders die hun kinderen naar school brengen met de auto. Dus wat voor voorbeeld krijgen die kinderen.

 • JoRo schreef:

  leuk bedacht, alle fietsers moeten dus naar de oostkant van de brug … oftewel chaos op het winkelcentrum waar fietsers moeten oversteken om bij het fietspad te komen …. heb je daar weer een onoverzichtelijk punt ….

 • Hagen schreef:

  Vuurtoren..heb jij moeite met fietsen over 1 pad? gescheiden door strepen. 3/4 fietspaden is zo in Nederland. En een tunnel goedkoper? De hele infra moet om gegooit worden dat kost bakken met geld.
  Ik kijk verder de kat uit de boom, fiets heel wat kilometers en vind dit
  Geen aparte situatie, er zijn veel meer apartere oversteken.

 • Vuurtoren schreef:

  Hagen…Ik heb geen moeite om op die fietspaden te fietsen, voor mij hadden ze de boel ook niet hoeven te veranderen…maar ze moeten die kinderen eens goed en verantwoord leren fietsen…die doen onverantwoord en letten niet op het verkeer. Verkeersveiligheid komt van 2 kanten (langzaam en snel verkeer) maar kinderen nemen gewoon voorrang of ze het nu wel of niet hebben. Je houd je hart vast wat je hier in de straat vaak ziet met dat gestunt van kinderen en ouders. Er moet eerst iets ergs gebeuren voor die ouders wakker geschud worden.

 • Hagen schreef:

  Oké, daar heb je een punt, maar die kids krijgen toch verkeersles op school? Althans ik weet nog dat ik er goed flauw van werd, of is dat niet meer…

 • Vuurtoren schreef:

  Ze krijgen nog steeds verkeersles…Dat is dus 1 dag netjes fietsen met examen!
  Ik scheer ze niet allemaal over 1 kam, maar de meeste…treurig.

 • joep schreef:

  We wachten maar af het is mij op dit moment niet geheel duidelijk foto geeft geen goed beeld.
  Kan altijd weer aan gepast worden!!!!!!!!!!

 • Chris schreef:

  Vuurtoren kinderen heten niet voor niks kinderen: ze leren het door het vaak te doen!!!!!!!!!!

 • Adri schreef:

  Fietspad en weg zijn open. Met schrik sta ik op mijn balkon aan de Belvederelaan. Levensgevaarlijk geworden!! Fietsers komende vanaf het winkelcentrum zien niet dat ze over moeten steken en blijven op de rijbaan fietsen of steken zo maar over. Ik hoop dat de gemeente dit beter gaat aangeven op oplossen. We kunnen helaas op de eerste ongelukken wachten. Triest!

 • jeroen schreef:

  Nou woon ik ook aan de Belvederelaan, en kwam net aanrijden, maar die oversteek is nou niet echt zo veranderd poging tot drempels?eEn zoals Adri al zegt zag ik de eerste al op de weg fietsen met een kind er naast, was geloof ik een gevalletje..afslag gemist nu maar door fietsen, maar toch.

 • daf schreef:

  Eerst was het voor auto’s links rechts kijken bij het fietspad.
  Als je nu vanaf het winkelcentrum komt, komt het verkeer van 4 kanten de weg over…. stuk veiliger geworden dus (lees mijn sarcasme)

  Ben benieuwd wat het loon is van diegenen die dit verzonnen hebben.

 • joep schreef:

  Hoe verzin je nou zoo iets?, het probleem is altijd geweest de fiets oversteek
  plaats bij het Twistvlietpad.
  Daar is eigenlijk niets aan veranderd alleen kunnen de fietsers in het midden van de weg stoppen, mijn vraag is waarom? voor de veiligheid?
  Nee wij moeten stoppen (lees het motorische verkeer ) zet er dan ook een stop bord neer zoals bij veel oversteek plaatsen het geval is.
  Het is met deze op lossing veel gevaarlijker geworden de fietsers die van de brug af komen richting winkel centrum moeten een hele gekke draai maken en dan de weg op waar de auto’s rijden.
  Om maar niet te spreken dat ze van de overkant ook naar het fietspad moeten
  dwars door het verkeer heen.
  Dat wordt dus niet gedaan rijden gewoon recht uit (staat ook geen bord verboden voor fietsers.
  Kort om het probleem is alleen maar groter geworden volgens mij.
  Als ik het fout heb hoor ik het graag.

 • Jandoedel schreef:

  Mama waar moet ik nu heen dan? Dit was de vraag van mijn dochter vanmiddag samen op de fiets…de weg naar het WC toe : prima opgelost! Maar de terugweg : Onoverzichtelijk…je moet dus voorsorteren om aan de overkant van het fiets pad te kunnen komen. Hier komen weer ongelukken van! Totaal geen fiets pad die doorloopt naar de overkant, geen borden die je er na toe verwijzen… Gemeente wordt eens Wakker!!!!!

 • An schreef:

  Volgens mij was de oude oversteekplaats een stuk duidelijker dan wat er nu van gebrouwen is. Er mankeerde niets aan de oude oversteekplaats en niet alleen automobilisten waren daar fout. Hoeveel fietsers steken hun hand daar uit? Hoeveel links rijdende( engelsen) fietsers kwam je tegen vanaf het winkelcentrum naar het Twistvlietpad? Dus niet alleen de automobilisten zorgden ervoor dat het te boek kwam te staan als onveilig. Fietsers zelf hadden daar een flink handje in. En kinderen die leren van hun ouders. Toch?!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!