Kruising Twistvlietpad – Belvédèrelaan bijna klaar

vrijdag 9 augustus 2013 16 reacties
Kruising Twistvlietpad – Belvédèrelaan bijna klaar

De afgelopen zomer is er hard gewerkt aan de aanpassing van de veel besproken kruising van het Twistvlietpad en de Belvederelaan. Op 16 augustus moeten de werkzaamheden rondom de fietsoversteek gereed zijn en kan het autoverkeer weer de ‘gewone’ route richting het winkelcentrum nemen.

Vergroten van de veiligheid
De wijzing van de kruising moet de verkeersveiligheid vergroten. De afgelopen jaren zijn er meerdere aanrijdingen geweest waarbij automobilisten fietsers met voorrang over het hoofd zagen. Om de veiligheid te vergroten heeft de gemeente de afgelopen jaren meerdere maatregelen getroffen, maar niet met het gewenste resultaat. Deze drastische aanpassing moet de oplossing bieden voor de voorheen wat onoverzichtelijke kruising.

Vrijliggend fietspad
Het voetpad en de fietsstrook aan de westkant van de brug naar het winkelcentrum verdwijnt en er komt een vrijliggend fietspad aan de oostkant van de brug voor in de plaats. Hierdoor verdwijnt er één punt waar fietsers het kruispunt kunnen naderen – en dus over het hoofd gezien kunnen worden. Daarnaast worden de rijbanen verder uit elkaar gelegd, zodat fietsers waar nodig in de middenberm kunnen stoppen.

Bron foto kop: twitter @harlam

kruising twistvlietpad

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!