Stadshagenallee – Hasselterweg twee nachten afgesloten

woensdag 21 augustus 2013 9 reacties
Stadshagenallee – Hasselterweg twee nachten afgesloten

Op zaterdag 31 augustus wordt er op het terrein van de Milligerplas ‘Veiligheidsdag’ georganiseerd. In verband met het parkeren van de bezoekers en de veilige toegang tot de Milligerplas wordt er een tijdelijke loopbrug gebouwd over de weg. De brug wordt in de nachtelijke uren op- en afgebouwd, maar zorgt voor een wegafsluiting waarbij automobilisten van en naar Hasselt via de A28 moeten omrijden.

Wegafsluiting
In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 augustus wordt de weg tussen 0.00 en 5.00 uur afgesloten om de tijdelijke loopbrug op te bouwen. In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 september wordt de brug tussen 0.00 en 5.00 weer afgebroken. Tijdens de werkzaamheden geldt er een omleidingsroute via de A28 of via De Doornweg. Tijdens de periode dat de tijdelijke brug er staat is er ook een hoogtebeperking voor het verkeer. Een aandachtspunt voor al het vrachtverkeer dat veelvuldig van en naar Hasselt en Genemuiden gaat.

Ter hoogte van de rotonde Stadshagenallee - Milligerlaan is de weg richting Hasselt in de nacht van 30 op 31 augustus en in de nacht van 2 en 3 september tussen 0.00 en 5.00 uur afgesloten.

Ter hoogte van de rotonde Stadshagenallee – Milligerlaan is de weg richting Hasselt in de nacht van 30 op 31 augustus en in de nacht van 2 en 3 september tussen 0.00 en 5.00 uur afgesloten.

 

Veiligheidsdag
Hulpdiensten en vrijwilligersorganisaties organiseren op zaterdag 31 augustus de Veiligheidsdag 2013 bij de Milligerplas. Tijdens deze dag worden bezoekers geïnformeerd over wat zij zelf kunnen doen om een crisis te voorkomen of om schade te beperken. Maar ook laten hulpdiensten en vrijwilligersorganisaties zien wat zij kunnen als zij daadwerkelijk moeten optreden.

Tijdens de Veiligheidsdag 2013 kunnen bezoekers op interactieve wijze ondervinden wat zij zelf aan zelfredzaamheid kunnen doen. Ook worden er demonstraties gegeven om bezoekers te laten zien wat de hulpdiensten en vrijwilligers doen wanneer hun hulp nodig is. Het doel van de Veiligheidsdag 2013 is onder andere om de zelfredzaamheid van inwoners en bezoekers van de regio te vergroten.

Demonstraties
Op en rond het water worden er voor jong en oud demonstraties gegeven door de verschillende deelnemende organisaties. Daarnaast zijn de deelnemende organisaties aanwezig om de bezoekers op een interactieve wijze te informeren.

Deelnemers
Politie, brandweer, geneeskundige hulpverlening, Defensie, gemeenten uit onze regio, Reddingsbrigade Hasselt en Zwolle, Het Nederlandse Rode Kruis, Rode Kruis afdeling Zwolle, EHBO vereniging afdeling Zwolle, ROVO, Nationale Reserve, Oranje Kruis, Slachtofferhulp, SIGMA en vertegenwoordigers van de wijkvereniging Stadshagen zijn tijdens de Veiligheidsdag 2013 aanwezig.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

9 reacties op 'Stadshagenallee – Hasselterweg twee nachten afgesloten' »

 • smit schreef:

  Is het niet belachelijk dat in tijd van crisis hier zoveel geld aan uitgegeven wordt en dat het verkeer moet omrijden (slecht voor het milieu!) ?

 • Hagen schreef:

  Daarom doen ze dat in de nacht, de gemeente denkt dan aan jou Smit, deze afzetting zal wat mileu betreft zeker het verschil maken tegenover al de andere afzettingen in Nederland. Toch een plus puntje vind je niet?

 • Serge schreef:

  Geld uitgeven aan veiligheid vind ik geen verkeerd idee. Niet alsof Zwolle elke 3 maanden zo’n dag organiseert.

 • gerben schreef:

  Ik vind de meest belachelijke en geldverslindende actie. Het lijkt net alsof er nergens anders in Zwolle ruimte is om een dergelijke dag te organiseren zonder verkeershinder. Dan hebben ze het over bezuinigen, maar laten ze dan ook wat kostenbewuster naar het organiseren van dergelijke events kijken.

 • Serge schreef:

  Ja inderdaad.. verkeershinder van 00:00 tot 05:00 ’s ochtends is inderdaad onacceptabel! En dan ook nog helemaal aan de rand van de stad.. Melkmarkt was veel beter geweest..

 • roadmanager schreef:

  mensen loop toch niet altijd zo te zeiken

 • gerben schreef:

  In een tijd waar belastingen omhoog gaan, bezuinigingen worden doorgevoerd en dan zo uitpakken is niet in proportie. Maar goed blijkbaar is jullie portemonnee goed gevuld en mag gemeenschapsgeld zo over de balk worden gesmeten.

 • Henk schreef:

  We zijn gewoon verwend met al die subsidies, en nu word het wat minder en dan klagen, nou ik vind mooi zoals het nu gaat. En ik vind dat dat ‘gemeenschapsgeld” best mag rollen voor vermaak van de burger.

 • Serge schreef:

  @Henk: Mee eens!

  Minder zeiken.. harder werken!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!