Worden onze wateren een vuilstortplaats?

maandag 26 augustus 2013 15 reacties
Worden onze wateren een vuilstortplaats?

In de categorie illegaal vuilstorten. Zondagavond werd deze ronddobberende matras gespot in de Oude Wetering. Is dit de oplossing voor het niet passen van grofvuil in de ondergrondse containers? Misschien is het niet bij iedereen bekend maar hierbij even de uitleg over grofvuil.

Grofvuil is afval dat niet in een normale afvalcontainer past.
ROVA haalt gratis grof huisvuil en grof tuinafval op. U kunt uw grofvuil ook brengen naar ROVA.

Afspraak via Internet

U kunt direct een afspraak maken via de website van ROVA om grofvuil op te laten halen.

Hier vindt u ook informatie over de juiste manier van aanbieden.

Telefonisch afspreken

U kunt ook een afspraak maken met de klantenservice van ROVA via (038) 427 37 77. ROVA haalt het afval gratis bij u thuis op.

Grofvuil naar ROVA brengen

U kunt het grofvuil ook brengen naar ROVA, Rijnlandstraat 2 (Hessenpoort). Voor de eerste 250 kilo per dag betaalt u niets.

Misschien kunnen we met zijn allen de wijk schoon houden.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

15 reacties op 'Worden onze wateren een vuilstortplaats?' »

 • Marja schreef:

  Ach, kijk maar eens in de sloten bij de Milligenplas, halverwege de Werkerlaan. Daar ligt ieder weekend weer wat nieuws, hennepafval, oude dozen etc. oude planten, rommel van hangjeugd etc. Erg jammer dat mensen hun verantwoordelijkheid niet durven te nemen. Of komt dit van de buurgemeenten, met de zogenaamde diftar, die er alleen maar voor zorgt dat overal er nergens rommel wordt gedumpt.

 • Serge schreef:

  Het zou niet eens in me op komen om afval te dumpen.. laat staan een matras in een kanaal te smijten.

  Dit moeten mensen toch hebben gezien..

  Het is zo’n kleine moeite om in je auto te stappen en naar de ROVA te rijden. Je laat even je rijbewijs zien.. je rijdt het terrein op.. en je mag gratis afval dumpen!! (Wie komt er immers aan 250kilo afval op 1 dag!!).

 • Michiel schreef:

  Ik snap niet hoe je het in je hoofd haalt. Ik ben ook nog steeds geen groot voorstander van ondergrondse container omdat ik nu wat vaker dan voorheen naar de Rova moet rijden voor grof vuil en dus mijn spullen tijdelijk in de tuin moet bewaren om niet voor ieder wissewasje te rijden. Ik zie het maar als part of the game.

  Als ik kijk naar hoe makkelijk het in de gemeente Zwolle is om GRATIS van je afval af te komen dan ga je het toch niet in je wijk dumpen. Ik hoop dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheidsgevoel laat spreken en netjes de rotzooi opruimt.

  Blijft de wijk leefbaarder van. Hoewel een andere discussie maar wel in dezelfde lijn, ook het bijhouden van voortuinen helpt om een en ander netjes te houden. En ook dit hoeft niet of nauwelijks iets te kosten.

 • Jan schreef:

  Tja, gezien de kl$rezooi die met name de jongeren in het park en het water daarbij maken. (Het is soms net een mijnenveld met blikjes) vraag ik me soms af waarom we nog zuinig moeten zijn op onze planeet. Onze “erfgenamen” geven er blijkbaar geen zier om. :-(

 • Bewoner Stadshagen schreef:

  Binnen de gemeente Zwolle mag je op dit moment 10x op jaarbasis 250 kilo grofvuil GRATIS ‘storten’ maw 1 telefoontje en je krijgt een datum wanneer ze het komen halen als het op de juiste manier word aangeboden.
  Mensen wees zuinig op wat we hebben!!! Ongeacht wat het is!

 • joep schreef:

  Ja wat een mentaliteit hebben sommige mensen gisteren stond er een P.C naast de ondergrondse container in de Zomerdijkstraat.
  Of er wordt met een kruiwagen vol met hout naar de container gereden en zeg er maar niets van hoor.
  Want dan krijg je een golf van scheldwoorden over je heen ik woon nu negen jaar in de mooie wijk Stadshagen maar en het is jammer om te zeggen het gaat wel achter uit.

 • Stadshagen City schreef:

  Ik zie het ook in de vijver bij ons appartement aan de Werkerlaan, tot vorig jaar werd daar het vuil nog uitgehaald door de WEZO, nu niet meer en ik zie dan ook vrijwel iedere avond een muskusrat in de vijver zwemmen. Ook de rattenval is weggehaald. Fijn die bezuinigingen. Het begint echter bij de mensen die hun vuil maar dumpen op straat en in sloten en vijvers. Wordt tijd dat behalve snelheidsovertredingen ook dit soort gedrag eens goed gesanctioneerd wordt, begin maar eens bij die hangjeugd, kijken of ze dan eens na gaan denken ipv dat stompzinnige rondhangen op tijdstippen waarop ik naar mijn bed ga. Maar waarschijnlijk moeten die jongens en meisjes met fluwelen handschoentjes worden aangepakt….Want ze zouden weleens boos kunnen worden…

 • ikke schreef:

  je kan ook gewoon de rova bellen en dan word het opgehaald

 • Stadshagen City schreef:

  @Ikke, je bedoelt dat de Rova de vijver schoon komt maken? Nou echt niet.

 • Markio schreef:

  Mooi initiatief, een drijvend eiland voor de eendjes en de zwanen.

  Meteen ook een mooie basis voor een nest.

  Ik zeg + 1

 • braniac schreef:

  Ben zelf volledig tegen het dumpen van je rotzooi. Maar voor wie geen auto of tuin heeft en 3 weken moet wachten voordat de rova het komt ophalen kan ik mij voorstellen dat het gewoon ergens neergooien wel erg voor de hand ligt

 • Stadshagen City schreef:

  Slaat nergens op Braniac wat je hier zegt, dan bewaar je je rotzooi maar op je eigen terrein totdat de Rova het op komt halen.

 • Groothuis schreef:

  Wat zijn we blij dat we uit die wijk weg zijn! Lawaai, hangjongeren, vuil, overlast, een winkelcentrum dat nergens oplijkt, verkeersknip,
  En een burgemeester die geen knip voor de neus waard is als het gaat om de aanpak van de problmen

 • gerben schreef:

  @groothuis, overdrijven is ook een vak. dergelijke zaken vinden overal plaats in zwolle. Moet je voor de grap door het centrum van de stad lopen, maar daar komt de gemeente/rova wel de zooi opruimen. Maar goed in stadshagen zijn ze te druk met het organiseren van een veiligheidsdag/loopbrug bouwen etc. Het leger hadden we beter hiervoor kunnen inzetten

 • Magic mike ! schreef:

  Wat een problemen maken we ervan.

  Die eendjes en ganzen waren enorm blij met een zacht eilandje waar ze op konden rusten.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!