Geluidsoverlast bij bouw loopbrug veiligheidsdag

woensdag 28 augustus 2013 23 reacties
Geluidsoverlast bij bouw loopbrug veiligheidsdag

Op zaterdag 31 augustus a.s. organiseert Veiligheidsregio IJsselland op en rond de Milligerplas een interactieve Veiligheidsdag, bedoeld voor jong en oud. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om onder andere aan de hand van spectaculaire demonstraties te ervaren hoe hulpdiensten tijdens een incident te werk gaan. Daarnaast is er veel aandacht voor wat u zelf kunt doen voor, tijdens en na een noodsituatie.

Overlast voor omwonende?
Vanzelfsprekend probeert de organisatie overlast voor iedereen zoveel mogelijk te beperken. Om het evenement voor iedereen tot een succes te maken worden er in aanloop naar, tijdens en na afloop van de dag een aantal maatregelen genomen.

Toegang Milligerplas
De Milligerplas is op zaterdag 31 augustus zowel toegankelijk voor bezoekers van de Veiligheidsdag als voor dagrecreanten.

Afsluiting N331
In verband met het plaatsen van een loopbrug is de N331 tussen de rotondes Milligerplas en Zandwinning op vrijdag 30 augustus van 0.00 tot 5.00 uur en op dinsdag 3 september van 0.00 tot 5.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. Ter hoogte van de looprug geldt tijdelijk een snelheidsbeperking van 50 km/h. Zowel de tijdelijke wegafsluiting als deze snelheidsbeperking worden via borden aangeduid.
Het opbouwen en afbreken van de loopbrug donderdag- en maandagnacht kan wat geluidsoverlast met zich mee kan brengen.

Parkeren
Het parkeerterrein bij de plas is vanaf donderdag 29 augustus 20.00 uur tot zaterdag 31 augustus 18.00 uur afgesloten. Om parkeeroverlast in de wijk zoveel mogelijk te voorkomen, wordt een tijdelijk parkeerterrein ingericht in het weiland aan de overzijde van de N331. Dit wordt door middel van bewegwijzering aangegeven. Bezoekers kunnen de plas via de loopbrug bereiken.

Gebruik hondenveld
Het honden uitlaatveld bij de plas wordt donderdag 29 augustus schoongemaakt. Maakt u gebruik van dit veld, dan wordt er verzocht u uw hond vanaf 29 augustus tot en met 31 augustus elders uit te laten, op de daarvoor bestemde locaties in de omgeving. Bijvoorbeeld het losloopterrein aan de Goudplevierstraat.

Veiligheidsdag 2013
Benieuwd naar wat brandweer, politie en medische hulpdiensten precies doen? En hoe zij samenwerken bij een grote brand of ongeval? Op zaterdag 31 augustus organiseert Veiligheidsregio IJsselland een interactieve Veiligheidsdag, bedoeld voor jong en oud. Tussen 10.00 en 16.00 uur ervaren bezoekers op en rond de Milligerplas in Zwolle onder andere aan de hand van spectaculaire demonstraties hoe hulpdiensten en partners tijdens een incident te werk gaan. Daarnaast is er veel aandacht voor wat men zelf kan doen voor, tijdens en na een noodsituatie.

Op de Veiligheidsdag is de hele veiligheidsketen vertegenwoordigd: van preventie tot nazorg. Naast de hulpdiensten zijn ook Defensie, de reddingsbrigades van Hasselt, Zwolle en Deventer, de brandwondenstichting, het Nederlandse Rode Kruis, EHBO Zwolle, Veilig Verkeer Nederland, slachtofferhulp, de IJssellandse gemeenten en de gehandicaptenraad present. Waterschap Groot Salland informeert het publiek over bescherming tegen hoogwater en veilige dijken en laat zien hoe een zandzakkenvulmachine werkt. Kinderen mogen meehelpen een dijk bouwen met zandzakken die ze zelf volscheppen. Hoogwater heeft in het waterrijke gebied van Veiligheidsregio IJsselland extra aandacht.

Actie
Het bruist van de activiteiten bij de Milligerplas op 31 augustus. Demonstraties zijn er onder andere met politiehonden, een ongeval op het water, duikers die een drenkeling uit het water halen, een botsing met voertuigen en een rookcontainer. Defensie sluit aan met een roadshow, kinderen kunnen blussen met de jeugdbrandweer en ook het brandweerluchtkussen ontbreekt niet. Uiteraard zijn er ook tal van brandweer-, politie- en medische voertuigen te bewonderen. Op de informatiemarkt komen allerlei veiligheidsthema’s uitgebreid aan bod, waaronder NL-Alert. Bezoekers kunnen bij medewerkers van de Veiligheidsdag checken of hun telefoon geschikt is voor NL-Alert. Wie dat wil, krijgt hulp bij het instellen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!