Grote zorgen over diefstal op de bouw

zaterdag 18 september 2010

Bouwbedrijven zijn moedeloos van diefstal op bouwplaatsen in onder meer Stadshagen. Dat staat in een uitgebreid artikel in de zaterdageditie van dagblad De Stentor. Vreemd genoeg lijkt de diefstal zich vooral op de bouw in Zwolle te concentreren. Zo zegt een aannemer in de krant: “In Almere en Soest hebben we nooit last, alleen in Zwolle is het altijd prijs”. Dieven roven met grote regelmaat gereedschappen en koper van de bouwplaatsen. De bouwers proberen hun materiaal goed af te schermen met hekken, maar daar klimt het dievengilde gewoon overheen.

Makkelijk doelwit
In Stadshagen wordt veruit het meeste gebouwd in vergelijking met de rest van Zwolle. Veel bouwplaatsen in de wijk worden afgeschermd, maar zijn ’s nachts onbewaakt. Dieven maken hier veelvuldig gebruik van, blijkt uit het verhaal in De Stentor. “Dan kom je op de bouw en ja hoor: zijn de kabels van de liften weer afgeknipt. In plaats van dat je aan de slag kunt gaan moet je improviseren om de lift weer aan de praat te krijgen”, aldus een medewerker van bouwbedrijf van Pijkeren. Met name koper is bij dieven erg populair sinds de koperprijs zo’n drie a vier euro per kilo opbrengt.

Oostblok?
De bouwers hebben wel een donker vermoeden waar de dieven vandaan komen, maar bewijzen hebben ze niet. “Dat is wat we overal horen. Polen en Roemenen gaan hier op boevenpad, verkopen de opbrengst aan oudijzerboertjes en rijden weer naar huis”, aldus één van de bouwers.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!