Onvrede over reconstructie fietspad Belvédèrelaan

zaterdag 7 september 2013 36 reacties
Onvrede over reconstructie fietspad Belvédèrelaan

De recente reconstructie van de Belvédèrelaan, bedoeld om de fietser meer veiligheid te bieden rond het Twistvlietpad en de brug naar het winkelcentrum, lijkt de onveilige situatie te hebben verschoven richting de aansluiting naar het parkeerterrein bij het winkelcentrum. Dat melden lezers aan de redactie van deze site. Op Facebook is zelfs een hele discussie ontstaan over de vermeende onveilige situatie.

Gebruikers van het fietspad melden dat de oversteek over de brug en de situatie rond de oversteek bij het Twistvlietpad wel is verbeterd, maar dat de plotselinge overgang van de fietsstrook naar de weg op het parkeerterrein voor gevaarlijke situaties zorgt. Bovendien moeten fietsers die in tegengestelde richting rijden, dus vanaf het parkeerterrein richting het spoor, de vaak drukke weg oversteken om op het fietspad te komen.

Bij de gemeente Zwolle zal de moed in de schoenen zinken bij het horen van de ontstane discussie in Stadshagen. De verkeerssituatie bij de Belvédèrelaan is al jarenlang een zorgenkindje in Stadshagen. Met de recente reconstructie leek de onveilige situatie eindelijk te zijn opgelost, maar dat zien fietsers toch duidelijk anders. De ontevreden Stadshagenaren overwegen een brief te sturen naar de burgemeester. Er zijn overigens ook andere geluiden te horen rond de situatie. Zo doen bezoekers van deze site ook een appèl op de verkeersdeelnemer zelf.

Foto: Fietsers vanaf het parkeerterrein moeten naar de linkerzijde oversteken om op het fietspad te komen

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!