Onvrede over reconstructie fietspad Belvédèrelaan

zaterdag 7 september 2013 36 reacties
Onvrede over reconstructie fietspad Belvédèrelaan

De recente reconstructie van de Belvédèrelaan, bedoeld om de fietser meer veiligheid te bieden rond het Twistvlietpad en de brug naar het winkelcentrum, lijkt de onveilige situatie te hebben verschoven richting de aansluiting naar het parkeerterrein bij het winkelcentrum. Dat melden lezers aan de redactie van deze site. Op Facebook is zelfs een hele discussie ontstaan over de vermeende onveilige situatie.

Gebruikers van het fietspad melden dat de oversteek over de brug en de situatie rond de oversteek bij het Twistvlietpad wel is verbeterd, maar dat de plotselinge overgang van de fietsstrook naar de weg op het parkeerterrein voor gevaarlijke situaties zorgt. Bovendien moeten fietsers die in tegengestelde richting rijden, dus vanaf het parkeerterrein richting het spoor, de vaak drukke weg oversteken om op het fietspad te komen.

Bij de gemeente Zwolle zal de moed in de schoenen zinken bij het horen van de ontstane discussie in Stadshagen. De verkeerssituatie bij de Belvédèrelaan is al jarenlang een zorgenkindje in Stadshagen. Met de recente reconstructie leek de onveilige situatie eindelijk te zijn opgelost, maar dat zien fietsers toch duidelijk anders. De ontevreden Stadshagenaren overwegen een brief te sturen naar de burgemeester. Er zijn overigens ook andere geluiden te horen rond de situatie. Zo doen bezoekers van deze site ook een appèl op de verkeersdeelnemer zelf.

Foto: Fietsers vanaf het parkeerterrein moeten naar de linkerzijde oversteken om op het fietspad te komen

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

36 reacties op 'Onvrede over reconstructie fietspad Belvédèrelaan' »

 • Stadshagen City schreef:

  Oke, je reactie is uit mijn hart gegrepen! Iedere verkeersdeelnemer heeft zich aan de verkeersregels te houden. Zelf rijd ik dagelijks van en naar mijn werk met de auto. Met stomme verbazing sla ik het gedrag van de fietsende/lopende vaders en moeders gade. Geen richting aangeven (lekker voorbeeld voor de meefietsende kinderen!), bellen/sms’en en voorrang nemen zonder te kijken of dit wel kan. Als automobilist ben je om de 1 of andere reden altijd verantwoordelijk als er een ongeval plaatsvindt met fietsers/voetgangers, ook al kan je daar zelf niets aan doen! Ik vind de nieuwe situatie een stuk veiliger, mits iedereen zich aan de regels houdt! De rest is gezeur en ik kan veel van het bovenstaande commentaar dan ook absoluut niet serieus nemen. Sinds wanneer moeten mensen stoppen met nadenken als ze deelnemen aan het verkeer?

 • joep schreef:

  @ Stadshagen City Jou verhaal is precies er een van een automobilist. zit je wel eens op de fiets?
  Het sms en bellen gebeurd meer in de auto toch!!, de opmerking dat een automobilist altijd verantwoordelijk is bij een ongeluk is natuurlijk onzin.

  Als je de fout maakt ja dan wel, maar die maken ook de fietsers en voetgangers.
  Je vindt de nieuwe situatie veiliger? ja als men zich aan de regels houd ja dan was de oude ook oké.
  Jou laatste twee zinnen vind ik nou gezeur. .

 • Henk schreef:

  Dat de automobilist altijd verantwoordelijk is, is misschien beetje hoog gegrepen, maar zit er wel heel dichtbij! dus ”onzin’ is het zeker niet.

  http://www.anwb.nl/rechtshulp/aanrijding-en-dan/aansprakelijkheid/voetganger-of-fietser

  Ik fiets zelf erg veel, maar smsen/bellen (vooral smsen/whats app etc etc) zie ik ook wel steeds vaker bij fietsers, stuur vooruit gezicht op het scherm en fietsen..gang is alles, boem is ho.

 • Stadshagen City schreef:

  Joep, je mag mijn laatste zinnen gezeur vinden. Ja, ik bevind mij vaak en graag in een auto, maar even zo vaak fiets ik in mijn vrije tijd. Ik neem geen woord terug van mijn eerdere reactie. Vanochtend ook weer 2 fietsers die te beroerd zijn om over te steken en gewoon op het de rijbaan blijven rijden. Dom, gemakzuchtig en onverantwoord. Ik heb inderdaad veel aan te merken op het gedrag van fietsers en dat mag ook. Als automobilist houd ik me altijd aan de snelheid in de bebouwde kom, houd ik altijd ruim voldoende afstand. ik rij niet voor niets al honderdduizenden kilometers schadevrij. Dus ik weet prima waar ik over praat.

 • tineke den bult-kersken schreef:

  is het misschien iemand opgevallen dat het onkruid op de nieuwe oversteekplek al bijna 1 meter hoog is over veiligheid gesproken.Kleine kinderen op de fiets zie je bijna niet!

 • Ben Thuis schreef:

  @ tineke den bult-kersken ,

  Dat is mij inderdaad opgevallen. Ook dit zijn minpunten voor de gemeente!

 • joep schreef:

  @tineke den bult-kersken De gemeente valt niets op, kom eens achter je bureau vandaan en rij eens door stadshagen..

 • Stadshagen City schreef:

  De gemeente besteedt dat geld liever aan 2 overbodige bruggen in de binnenstad à 1,5 miljoen euro per stuk, waarvan er 1 zelfs niet gebruikt mag worden……

 • joep schreef:

  Klopt @ Stadshagen City en wat denk je van de rotonde AA landen en van het bekende fietspad waar we nu over discuteren?
  Weg gegooid geld.

 • Marco schreef:

  Weten jullie wat zo “leuk” is………..
  Er is een hele discussie gaande of dit fietskruispunt nu veilig is en dat het onveilige punt nu is verplaatst…..
  Maar het kruispunt is nu gewoon weer onveilig hoor……. Waarom?!?!?!? Het onkruid staat nu zo hoog dat dit het zicht op het kruispunt ontneemt…….
  Hallooooo gemeente Zwolle, waar blijft het onderhoud…………

 • joep schreef:

  Hoi Marco.
  Ik heb er een foto van gemaakt en gemeld bij woonenleefomgeving@zwolle.nl
  Dan gebeurd er iets let maar op!.
  Men leest dit niet dus klagen hier helpt niet ( dit doe ik altijd via dit e-mail adres) mocht er iets zijn.

 • joep schreef:

  woonenleefomgeving@zwolle.nl

  Goedendag.
  Als er nu niet gemaaid wordt bij het nieuwe fietspad Belvederlaan/Twistvlietpad
  dan gebeuren er ongelukken.
  Je ziet de kleine kinderen niet eens oversteken zo hoog staat het onkruid, ik vraag me af waarom bewoners zulke zaken moeten melden.

  Is er nou niemand van de gemeente die zulke zaken zelf constateert ik heb al eens op gemerkt fiets of rijd eens door de wijk, en geef de ogen goed de kost.

  Joep.
  Dit bericht door mij verzonden.

 • anita schreef:

  ze hebben het onkruid vandaag weggehaald, ze hadden er beter stenen in kunnen doen ipv zand, onkruid staat zo weer hoog, het terug fietsen vanaf de parkeerplaats naar het fietspad, blijft gevaarlijk, en je moet zo;n rare bocht maken om op het fietspad te komen, heel veel mensen gaan gewoon over de stoep fietsen langs de garage, ook gevaarlijk, de oplossing is helaas niet geworden wat ik gehoopt had, misschien toch stoplichten of een tunnel was beter geweest

 • joep schreef:

  @anita ik zag het vanmiddag het helpt echt wel als je een e-mail stuurt naar

  woonenleefomgeving@zwolle.nl zie mijn opmerking hier boven.
  Dus mensen klachten ik zeg doen.

 • bennie schreef:

  Ach wegennet in stadshagen is zowiezo bezopen voor woorden. Bv eenbaansweg mastenbroekker brug. Rijdt daar een trekker en gelijk file omdat je daar niet kan inhalen. Je zal maar dringend ambulance nodig hebben en is hij er bijna gaat de brug omhoog…elke sec telt toch? Waarom niet zo.n weg als bij westenholte? Meerdere rijbanen en geen onhandige dure brug die telkens open moet voor weer een plezier bootje.. vevolg lange file en die knip…. ach laat maar.. ze moesten die achtelijke ontwerper achter zn buro weg sleuren.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!