Gemeente: alternatieven voor bloemenverkoper Brinkman

dinsdag 1 oktober 2013 54 reacties
Gemeente: alternatieven voor bloemenverkoper Brinkman

Het ingezonden stuk van bloemenverkoper Brinkman leidde tot gemengde reacties op deze website: veel begrijpen de frustratie van de bloemenverkoper dat hij zijn standplek twintig meter moet opschuiven, anderen ook niet. StadshagenNieuws vroeg de gemeente Zwolle om een reactie. Volgens de gemeente is Brinkman recent nog benaderd door medewerkers van de gemeente Zwolle waarbij alternatieven zijn aangeboden waaruit hij tot 1 november kan kiezen. Lees hieronder de uitgebreide reactie van de gemeente op het ingezonden stuk van Brinkman.

Reactie Gemeente Zwolle
De gemeente Zwolle stelde anderhalf jaar geleden het beleid voor de standplaatsen vast, daarvoor was het maatwerk wat niet leidde tot eenduidigheid. Er waren drie uitgangspunten voor het beleid:
1. vaste plekken aanwijzen en deze in het bestemmingsplan regelen
2. een maximaal aantal plekken vaststellen
3.onderscheid: tussen vaste plekken en seizoensplekken (de oliebollenkramen) en geen plaatsen in de winkelstraten, wel in de aanloopgebieden.

bloemenverkoperDaarmee is het standsplaatsenbeleid transparant, toetsbaar en juridisch kloppend. De meeste plaatsen zijn gebleven zoals ze waren, in een aantal gevallen zijn de standplaatsen opgeschoven, zoals in het geval van meneer Brinkman.

Er is onlangs door medewerkers van de gemeente Zwolle met dhr. Brinkman gesproken. Er is aan hem een aantal alternatieven standplaatsen voorgelegd: twee plekken in Zwolle Zuid, 1 in Holtenbroek voor de vrijdagverkoop en op zaterdag kan meneer gebruik maken van de plek aan de Belvederelaan (aan de andere kant van het winkelcentrum). Hij heeft tot 1 november de tijd om daar over na te denken.

Iedere standplaatshouder, of geinteresseerde kan op de standplaatsenkaart zien wat er op welke plek is toegestaan en welke nog beschikbaar zijn.
de kaart is te vinden op http://www.zwolle.nl/ondernemen/vestigen-in-zwolle-1/standplaatsen.htm. Hier is ook het beleidsdocument te vinden.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!