Gemeente: alternatieven voor bloemenverkoper Brinkman

dinsdag 1 oktober 2013 54 reacties
Gemeente: alternatieven voor bloemenverkoper Brinkman

Het ingezonden stuk van bloemenverkoper Brinkman leidde tot gemengde reacties op deze website: veel begrijpen de frustratie van de bloemenverkoper dat hij zijn standplek twintig meter moet opschuiven, anderen ook niet. StadshagenNieuws vroeg de gemeente Zwolle om een reactie. Volgens de gemeente is Brinkman recent nog benaderd door medewerkers van de gemeente Zwolle waarbij alternatieven zijn aangeboden waaruit hij tot 1 november kan kiezen. Lees hieronder de uitgebreide reactie van de gemeente op het ingezonden stuk van Brinkman.

Reactie Gemeente Zwolle
De gemeente Zwolle stelde anderhalf jaar geleden het beleid voor de standplaatsen vast, daarvoor was het maatwerk wat niet leidde tot eenduidigheid. Er waren drie uitgangspunten voor het beleid:
1. vaste plekken aanwijzen en deze in het bestemmingsplan regelen
2. een maximaal aantal plekken vaststellen
3.onderscheid: tussen vaste plekken en seizoensplekken (de oliebollenkramen) en geen plaatsen in de winkelstraten, wel in de aanloopgebieden.

bloemenverkoperDaarmee is het standsplaatsenbeleid transparant, toetsbaar en juridisch kloppend. De meeste plaatsen zijn gebleven zoals ze waren, in een aantal gevallen zijn de standplaatsen opgeschoven, zoals in het geval van meneer Brinkman.

Er is onlangs door medewerkers van de gemeente Zwolle met dhr. Brinkman gesproken. Er is aan hem een aantal alternatieven standplaatsen voorgelegd: twee plekken in Zwolle Zuid, 1 in Holtenbroek voor de vrijdagverkoop en op zaterdag kan meneer gebruik maken van de plek aan de Belvederelaan (aan de andere kant van het winkelcentrum). Hij heeft tot 1 november de tijd om daar over na te denken.

Iedere standplaatshouder, of geinteresseerde kan op de standplaatsenkaart zien wat er op welke plek is toegestaan en welke nog beschikbaar zijn.
de kaart is te vinden op http://www.zwolle.nl/ondernemen/vestigen-in-zwolle-1/standplaatsen.htm. Hier is ook het beleidsdocument te vinden.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

54 reacties op 'Gemeente: alternatieven voor bloemenverkoper Brinkman' »

 • Peter schreef:

  De heren of dame + heer begrijpen het niet zo goed. Het gaat niet om meters maar om euro’s, dus niet om afstand maar om omzet.
  En dan maakt het wel degelijk uit waar je staat.

 • Hagen schreef:

  Ze zullen het wel begrijpen, als hij denkt dat ie omzet gaat missen zal hij moeten innoveren zoals elke ondernemer doet. Want hoezo weet hij nu al dat ie omzet gaat missen.

 • Milani schreef:

  Belagelijk dat ie 20 meter verder moet gaan staan Laat hem staan op zijn plek waar die nu staat Jan we steunen je

 • Peter schreef:

  Hagen, kijk naar SBS6 uitzending Hart van Nederland -had Lucie het nog over- dan wordt het je allemaal duidelijk.

 • pien schreef:

  Heb HvN gezien en Ik vond het persoonlijk totaal niet sterk, wanneer stond die beste man op deze plek? vakantie tijd? wind..ja…wind komt van verschillende kanten, ook op zijn huidige plek heb ik de bloempjes ook wel eens alle kanten zien weg waaien, Belvederelaan staat nog voller in de wind hoor je ook niet klagen.
  Hij staat 20m verder maar vanuit de winkelstraat zie je hem echt nog wel.

  Samengevat, Ik ben nog niet overtuigd mensen lopen echt wel die ”enkele seconden”( zoals het word gezegd) een reclame bord kan ie vast nog wel kopen van de paar spaar centjes die hij heeft.
  Belvederelaan zet het bord ook aan het begin van de winkelstraat neer, hun zijn immers ook niet heel goed te zien vanuit de winkelstraat.

 • wilma671 schreef:

  bloemenkraamstadshagen voert actie voor behoud standplaats:

  pic.twitter.com/0QpCeIrLuE
  pic.twitter.com/B8j198YCVI
  pic.twitter.com/mqwlu9Y1C3
  pic.twitter.com/VcyjIyutgf

 • lucie schreef:

  en terecht ..wethouder DE HEER moet zich doodschamen .dat is in mijn ogen geen wethouder,meneer ziet zich zelf als een groot mannetje .meneer ziet graag dat ze ondergang ingaan ,,met zelf een volle beurs hoeft dit heertje zijn hand niet op te houden ,,dat geeft hij liever door aan jan ..en afspraken nakomen????? wat is dat??? nooit van gehoord..neee mijnheer de heer ,je moet je schamen ..en pak ons bloemenkraam stadshaagje niet af ..je doet niet alleen jan en fam verdriet aan ,,maar ook de vele vaste klanten .met veel verdriet en onbegrip lazen wij de actie,s …wilt u dat deze hardwerkende mensen diet aandoen????hoop het toch niet ,en laar ze a.u b. op dezelfde plek staan ,,,dan bent u pas een heer

 • Nico schreef:

  Na veel tam tam is dhr Brinkman weggegaan van de klokkengieterlaan waar hij ook niks anders deed dan zeuren en er voor zorgde dat bewoners de tijdelijke parkeerplaatsen kwijt raakte. Toen had hij het voor elkaar aan de werkerlaan en maakt weer problemen om 10 meter. Een goede ondernemer hoeft niet ongerust te zijn om omzet verlies. Wanneer hij een goede uitstraling heeft en een goede kwaliteit bloemen weten de klanten hem heus te vinden!

 • Willem schreef:

  Ik sluit me zeker aan bij het laatste Nico

  ”Een goede ondernemer hoeft niet ongerust te zijn om omzet verlies. Wanneer hij een goede uitstraling heeft en een goede kwaliteit bloemen weten de klanten hem heus te vinden!”

 • jannes schreef:

  Reactie Gemeente Zwolle
  De gemeente Zwolle stelde anderhalf jaar geleden het beleid voor de standplaatsen vast, daarvoor was het maatwerk wat niet leidde tot eenduidigheid. Er waren drie uitgangspunten voor het beleid:
  1. vaste plekken aanwijzen en deze in het bestemmingsplan regelen
  2. een maximaal aantal plekken vaststellen
  3.onderscheid: tussen vaste plekken en seizoen plekken (de oliebollenkramen) en (geen plaatsen in de winkelstraten), wel in de aanloopgebieden.

  Maar waarom staat er in zwolle zuid (midden in het winkelcentrum) dan wel een bloemenkraam ?
  en de bloemenkraam (het stadshaagje) die staat in de aanloopgebied na het winkelcentrum toe.
  word hier nou door de wethouder( Rene De Heer) met 2 maten gemeten? ik dacht het dus wel !!

 • oke schreef:

  Wat vindt de winkeliersvereniging van dit verhaal?? Of zitten zij er achter.??dat de bloemen kraam weg moet.
  En hij staat trouwens helemaal niet in het winkelcentrum, dus eigenlijk begrijp ik het probleem niet.
  Ook laat hij geen troep achter wat de hangjongeren wel doen. Doe daar wat aan………
  En zo zijn er zoveel konkels bij besluitvoeringen dat de gemeenteraadsleden het zelf ook niet meer zien wat echte problemen zijn.

 • Willem schreef:

  @oke De Bloemenkraam moet niet weg, hij word enkele metertjes verplaatst oke?

 • Henk schreef:

  Henk schreef: Waanzin dat de bloemenkraam verplaatst moet worden. Het is niet te begrijpen dat hier zo’n drukte over wordt gemaakt, laat de gemeente zich druk maken over de hangjongeren. Elke maandagochtend moet er weer de bezem door vanwege de troep die ze achterlaten, wat kost dat wel niet meneer de wethouder van de VVD!

 • Betty en Henk schreef:

  Onbegrijpelijk! Wat macht kan doen. Laat de man staan op de plek die hij wil en waar hij al jaren staat. Ik begrijp niet wat daar mis mee is. De man fleurt met zijn bloemenkraam het plein op en het is er altijd een gezellige drukte, met een glimlach op je gezicht winkelen en daarna even een praatje met de bloemenman en met een prachtige ruiker naar huis, laat het weekend maar beginnen!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!