Gemeente stimuleert bouw speelplaats op bouwgrond

dinsdag 1 oktober 2013
Gemeente stimuleert bouw speelplaats op bouwgrond

De gemeente Zwolle helpt inwoners van Stadshagen die braakliggende bouwterreinen willen omtoveren tot speeltuin. In Stadshagen zijn veel stukken onbebouwde grond die door de crisis al een aantal jaren braak liggen. En omdat er op veel plekken nog geen zicht is op bebouwing, hebben bewoners aangegeven deze te willen gebruiken als speelplaats. De gemeente helpt ze door hier geen huur of vergunning voor te vragen.

Tijdelijk en op eigen risico
De inwoners van Stadshagen moeten, als ze toestemming van de eigenaar van de grond krijgen, zelf het materiaal kopen en plaatsen op eigen risico. Voorwaarde is wel dat het om een tijdelijke aanleg gaat en het ook door de bewoners moet worden opgeruimd zodra het weer bebouwd gaat worden.

Leefbaarheid
Volgens de gemeente Zwolle moet de leefbaarheid met het tijdelijk anders invullen van braakliggende gronden worden verbeterd. StadshagenNieuws peilde eerder onder de lezers wat men liever op de braakliggende grond ziet verschijnen. De meerderheid koos daarbij voor een parkje, gevolgd door een volkstuin en daarna als speeltuin (achttien procent van de lezers).

Mensen die ook een speeltuin op bouwgrond willen aanleggen, kunnen zich melden bij de Ideeënmakelaar, Marijke Sterkenburg: m.sterkenbrug@zwolle.nl.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!