Politie surveilleert meer tijdens donkere dagen om inbraken

woensdag 9 oktober 2013 3 reacties
Politie surveilleert meer tijdens donkere dagen om inbraken

De politie gaat tijdens de donkere dagen meer surveilleren. Uit cijfers van de politie blijkt dat tijdens deze dagen het aantal inbraken met vijftig procent toeneemt. In Stadshagen was het afgelopen week in ieder geval al één keer raak aan de Linnenweverstraat. De politie roept op om alert te zijn op verdachte situaties. In juli maakte deze site bekend dat er in Stadshagen in één jaar tijd vijftig woninginbraken werden gepleegd.

Meer agenten om straatroven en inbraken te voorkomen
De politie let naast woninginbraken ook op straatroven. Ook daarvan zijn er in Stadshagen het afgelopen jaar enkele gepleegd, met name op het Twistvlietpad. Waar de politie meer mensen inzet, kunnen de agenten niet overal tegelijkertijd zijn. Daarom vraagt de politie ook op attentie van de bewoners van de wijken. Goed opletten in de omgeving en verdachte situaties doorbellen naar het alarmnummer 112 kan helpen erger leed te voorkomen.

Burgerwachten effectief
In verschillende delen van het land proberen bewoners het ook zelf op te lossen door burgerwachten op te richten. Deze wijkbewoners surveilleren zelf in de buurt waardoor inbrekers gestoord worden in hun plannen. Dit heeft volgens de politie bijvoorbeeld in Brabant ertoe geleid dat het aantal inbraken flink is gedaald in gebieden waar deze burgerwachten actief waren. Stadshagen heeft (nog) geen burgerwacht.

Lees meer over het ‘Donkere dagen-offensief’ van de politie.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!