Ingezonden: help hangjongeren Stadshagen met sportveldjes

zaterdag 12 oktober 2013 26 reacties
Ingezonden: help hangjongeren Stadshagen met sportveldjes

Over hangjongeren is veel gezegd in deze wijk, bijvoorbeeld over de problemen die zij veroorzaken. Maar de jongeren zelf hebben ook een mening. ‘Hangjongere’ Frits stuurde de redactie een brief waarin hij uitlegt waar de steeds groter wordende groep hangjongeren in Stadshagen tegenaan loopt: het gemis aan voldoende voorzieningen waar jongeren hun energie kwijt kunnen en zichzelf kunnen zijn. Bovendien maakt nota bene deze ‘hangjongere’ zich zorgen over de steeds mondigere jonge generatie in deze wijk. Lees hieronder de ingezonden brief van Frits.

Door: Frits

Ik lees veel ‘klachten’ over de jongeren in het park en skatebaan etc en begrijp de klachten deels, maar ik vind dat mensen ook moeten kijken vanuit het perspectief van ons! De ‘hangjongeren’. Het is gewoon een feit dat er weinig te doen valt in de wijk, bijvoorbeeld het jongerencentrum Level Z, is geen reet aan als ik eerlijk ben, er zitten vooral kinderen van rond de 12 jaar, niet dat hun geen recht hebben om daar te komen, maar level Z spreekt niet echt de doelgroep ‘Probleemjongeren’ aan.

Rond het winkelcentrum heeft zelfs enige tijd een protocol gehangen om de hangjeugd op de regels te wijzen

Rond het winkelcentrum heeft zelfs enige tijd een protocol gehangen om de hangjeugd op de regels te wijzen

Ik denk dat dat komt omdat de groep die zogenaamd ‘overlast’ bezorgt zich niet op hun gemak voelen in een roestig gebouw vol met stuiterende 12-jarigen. ‘Onze’ groep bestaat vooral uit 16-20 jarigen die bier drinken en soms ook een blowtje roken, dit soort dingen kunnen wij niet doen bij level Z omdat wij dan weer een slecht voorbeeld zijn. Dan krijg je natuurlijk weer reacties dat wij ons hier niet mee bezig moeten houden, maarja wat moeten we anders in de wijk! Vaak als we met een groepje gaan voetballen bij CSV worden we weggestuurd, als we naar de skatebaan gaan is die vaak overvol door kinderen.

Dus het park is eigenlijk de enige plek waar we ongestoord kunnen zitten, maar dan is er weer het probleem dat wij mensen storen! Ik denk dat dit probleem alleen maar groter gaan worden in de toekomst, ik merk dat er steeds meer kinderen op jonge leeftijd naar het park gaan in groepjes en deze kinderen ook een veels te grote mond hebben voor hun leeftijd.

Mijn mening is dat de gemeente zoveel mogelijk moet doen om jongeren van straat te houden. Ik zou dit doen doormiddel van sporten. Als kinderen een nuttige dagbesteding hebben hoeven ze ook niet op straat te hangen.

Bijvoorbeeld een Johan Cruijff Voetbal veldje. Of mischien een sportveldje waar wij kunnen trainen (Calisthenics, Google maar)

Met vriendelijke groet,

Frits

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!