Politie houdt twee Litouwen aan voor inbraken

donderdag 24 oktober 2013 8 reacties
Politie houdt twee Litouwen aan voor inbraken

De politie heeft donderdagochtend 24 oktober twee Litouwse mannen aangehouden op verdenking van auto-inbraak. De politie onderzoek of ze mogelijk verantwoordelijk zijn voor meerdere inbraken in Stadshagen. De politie had rond vijf uur in de ochtend een melding ontvangen dat in de Tiendschuurstraat een auto-alarm afging nadat twee doffe knallen waren gehoord. De getuige zag twee mannen door de straat rennen en waarschuwde de politie. Bij de auto bleek dat een autoruit was vernield en dat was geprobeerd het navigatiesysteem te stelen.

Onderzoek
Agenten stelden hierop een onderzoek in waarbij ook een politiehond werd ingezet. Op de Erfwal ziet de politie niet veel later twee mannen lopen die aan het signalement voldoen. Bij het zien van de politie zet het tweetal het op een rennen. Ter hoogte van het spoor springen zij in het naastgelegen water en vluchten richting de Voorsterweg. Kort daarna wordt in de omgeving van de Voorsterweg, met behulp van de politiehond, een 21 jarige man uit Litouwen aangehouden.

Enige tijd later pikt de politiehond een ander spoor op dat leidt naar een boerderij nabij de begraafplaats aan de Ridder Zwederlaan. Hier blijkt de tweede verdachte, een 27-jarige Litouwer, zich te hebben schuilgehouden. Hij kan eveneens met behulp van de politiehond worden aangehouden. Beide mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt of zij mogelijk nog bij andere auto-inbraken betrokken zijn.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

8 reacties op 'Politie houdt twee Litouwen aan voor inbraken' »

 • m schreef:

  Hoe komt het toch dat al die buitenlanders ons wijkje vind?
  Ik ben niet racistisch maar sinds de EU er is brengt het veel ellende met zich mee voor de burgers. De staat denkt alleen aan geld maar denk ook een aan de burgers?

 • Serge schreef:

  Die criminelen waren zonder de EU ook wel deze kant op gekomen..

 • Serge schreef:

  Oh en hulde voor de politie!! Ik zou niet graag achter een stel criminele Litouwers aan willen gaan.. en vind het knap dat ze ze beide gevangen hebben!

 • Liz schreef:

  Dus daar werd ik wakker van rond half 6… ik kon er eerst geen nieuws over vinden, maar heb wel die politieagenten zien (en horen) rennen en zoeken hier in de straat…

 • Harm schreef:

  Hoop dat ze ze lang opsluiten, anders komen ze nog een keer terug om de navi en airbags eruit te halen, in maart zijn hier in stadshagen ook ca. 10 auto’ s opengebroken daders nooit gepakt.

 • Tun schreef:

  Waarschijnlijk 1 nachtje in de cel en toen weer vrijgelaten, gebrek aan bewijs.
  Wat mij betreft gewoon het Spaanse systeem, vol erop knuppelen en geen tegenspraak tegen de politie. Dan bekennen ze vanzelf!

 • luc schreef:

  Nou die zitten wel even vast! De gestolen spullen lagen bij ons in de tuin, en voetsporen erbij!

 • nan1948 schreef:

  Mijn electrische fiets is ook uit de berging gestolen, tussen donderdag 24 okt. en zaterdag 26 okt. op de Werkerlaan.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!