Hoog aantal woninginbraken in Stadshagen

dinsdag 12 november 2013 8 reacties
Hoog aantal woninginbraken in Stadshagen

Sinds het begin van november zijn er in Stadshagen binnen elf dagen tijd al zes woninginbraken gepleegd. Vier keer werd er een poging tot een inbraak gedaan. Dat blijkt uit Misdaad in Kaart, een overzicht van de politie met inbraken in de wijk. Er lijkt een sterke toename van het aantal inbraken of pogingen daartoe in vergelijking met de maanden daarvoor.

Toename inbraken
In de twee-en-een-halve maand voor november werden er net zoveel meldingen van inbraak en pogingen daartoe gedaan in Stadshagen als in de eerste elf dagen van november. Inbrekers maken gebruik van de donkere dagen. Daarom is de politie een campagne begonnen om het aantal inbraken tegen te gaan. Zo is het aan te raden om een lichtje te laten branden om te voorkomen dat u een donker huis achterlaat.

Meld verdachte situaties
Daarnaast is het van groot belang om verdachte situaties of mensen te melden. Daarmee bespaart u mogelijk veel leed en helpt u de politie eventuele inbraken in de kiem te smoren of zelfs op te lossen. Meer weten over hoe u uw huis beveiligt tegen woninginbraken en waarom u verdachte situaties snel moet melden? Lees hier alle tips!

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

8 reacties op 'Hoog aantal woninginbraken in Stadshagen' »

 • Wtv schreef:

  Als er nou even vermeld wordt waar je verdachte situaties kunt melden… Ik ben al twee keer ’s nachts (tussen 5.00 en 5.30 uur) wakker geworden van een draaiende motor (diesel). Wij wonen aan een fietspad, dus dat is verdacht. Tenzij het een taxi is, maar ik heb gekeken en dat was niet het geval. Het betrof een zilvergrijze Citroën Berlingo of Peugeot Partner (bedrijfsauto’s). Geen kenteken kunnen lezen helaas. Ben benieuwd of er dan ook wat vermist wordt in de buurt. Laatste voorval: maandagochtend 11 nov, 5.20 uur .

 • Redactie StadshagenNieuws schreef:

  Heel simpel: bel 112. Dat adviseert de politie.

 • Redactie StadshagenNieuws schreef:

  Daarbij overigens aangetekend dat je 112 moet bellen op het moment dat je iets verdachts ziet of hoort. Anders 0900-8844.

 • T schreef:

  Buurtwacht een idee?
  Ik ben voor!

 • surveillancedienstverlening schreef:

  In Millingen hebben we er enige tijd al effectief één!

 • sjoerd schreef:

  Openbreken van auto’s voor airbag en navigatie blijkt ook een groot probleem te zijn, waar nog regelmatig voor gesurvaileerd wordt, maar waar de wjjk te groot voor is.

 • surveillancedienstverlening schreef:

  Dat is waarheid Sjoerd. We kunnen niet op alle plekken tegelijk zijn. Daarom de oproep om meerdere surveillance ’s per wijk deel aan te stellen.

 • m schreef:

  Herkenbaar. Bij ons belde iemand aan en reed weg in een witte caddy bestelbusje. Nieuwste model.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!