Fietser en auto botsen op Frankhuizerallee-Belvederelaan

maandag 25 november 2013 13 reacties
Fietser en auto botsen op Frankhuizerallee-Belvederelaan

Een fietser en een auto zijn maandagochtend met elkaar in botsing gekomen op de T-splitsing Frankhuizerallee-Belvederelaan. Hoe het ongeval precies kon gebeuren is niet duidelijk. Het kruispunt staat bekend als onoverzichtelijk voor automobilisten, fietsers hebben voorrang op het oversteekpunt langs de Belvederelaan.

De hulpdiensten waren maandagochtend snel ter plaatse. Hoe het met de betrokkenen is, is nog niet bekend. Wijkgenoot Martijn van der Wal maakte bovenstaande foto.

Het kruispunt is vaker punt van discussie geweest op deze site. Automobilisten en fietsers beleven op het kruispunt vaak ‘near misses’, waar automobilisten fietsers over het hoofd zien bij het oprijden van de Frankhuizerallee of de Belvederelaan.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

13 reacties op 'Fietser en auto botsen op Frankhuizerallee-Belvederelaan' »

 • Zwarte Piet schreef:

  Zal niet de laatste x zijn! Wacht maar als het weer slechter wordt, dan is het voor de automobilisten nog meer uitkijken geblazen wb. De fietsers!!

 • Mar schreef:

  Ik vind het zo’n onzin.. gewoon standaard stoppen voor de haaietanden en eerst goed kijken voor je optrekt… nog nooit een near miss gehad en rij er toch echt heel vaak. Als fietser daarintegen.. automobilisten die gewoon het fietspad blokkeren, zonder te kijken oversteken omdat ze alleen maar kijken naar autoverkeer… Zet er maar een stopbord neer en een stopstreep… dat zal al heel veel schelen.

 • Weet ik ook wel schreef:

  Weet niet @Mar..

  1: de lengte/afstand tussen de haaientanden en de Belvederelaan is groter dan het overzicht wat je nodig hebt om te beslissen om op te trekken.

  2: wanneer elektrisch aangedreven fietsers van links op rechts komen..zijn die lastig te zien (snelheid/zichtbaarheid).

  Een rotonde zal de veiligheid en doorstroming niet bevorderen.

  Die Frankhuizerallee is m.i. de bottleneck. Die weg krijgt in verhouding (te)veel verkeer te verstouwen. Probeer eens tussen 8-9 of 12-13 of 15-16uur die weg over te steken met schoolgaande kinderen.

  idee..
  Mss de Frankhuizerallee verdiepen? 2mtr ofzo… minder geluidsoverlast.. loop/fietsbrug-heuvels over die Frankhuizerallee bak heen..
  Kan je een eventuele tram/trein ook een integreren in het OV plan.

 • Tammie schreef:

  Mar, ik ben ooggetuige geweest. Ik ben de vrouw met de groene broek aan. De automobilist heeft stil gestaan en is zich zeer bewust van het feit dat het een naar kruispunt is. Ik vind het jammer dat er hier wordt geoordeeld zonder de feiten van vanmorgen te weten. Ik wil niet te veel uitweiden over vanmorgen, weet ook niet of dat sowieso mag dus doe ik dat ook liever niet. Ik wilde dit toch eventjes kwijt als buurtbewoner en als ooggetuige zonder dat er hier iemand zonder de feitelijke situatie te weten onterecht van niet bestaande feiten de schuld krijgt.

 • Daan schreef:

  Of je er nou wel of niet bent bij geweest vanochtend, het blijft een onoverzichtelijke situatie. Het is volgens mij de combinatie van een hoofdverkeerstroom met aan weerszijden van de weg tweerichtingsverkeer van fietsers die het gevaarlijk maakt. Het is voor zowel fietsers als automobilisten heel slecht waar te nemen of de ander je gezien heeft. De automobilist heeft als extra probleem dat zijn blikveld kleiner is dan volledig de mogelijkheden waar verkeer vandaan kan komen te kunnen bezien. Een rotonde gaat dat niet oplossen. Stoplicht? Heeft niet mijn voorkeur maar wellicht kan het niet anders.

 • Henk schreef:

  Ja je kunt het maken door de oversteek weg te halen, mensen die naar Westenholte willen aan de overkant laten fietsen, en die richting Frankhuizerallee willen en vanuit centrum komen al bij vuurtorenstraat er in laten gaan.
  Misschien kan er dan een mooie oversteek gemaakt worden tussen winterdijkstraat/wildwalstraat.
  Maar misschien dat je dan wat problemen gaat verschuiven…slechts een idee..

 • Cityhagen bewoner schreef:

  ….tunnel(s) onder de F-huizerallee !!! Het is een vervelende weg …zelfs 50 km is eigenlijk al te hard. Ik houd me hart altijd vast als ik die kleine kinderen zie kijken en kijken voor ’t oversteken.
  Ook voor de hulpdiensten (bijv. naar het WKC) lijkt ’t niet de meest ideale route in de ochtend of avond spits.

 • Jeroen schreef:

  tunnels..*mompelt iets over Science-Fiction*

 • joep schreef:

  De hele Franckhuizerallee is gevaarlijk een paar maanden geleden hebben er voor een blauwe maandag elektronische snelheids borden gehangen, weg gegooid geld.is dat geweest..
  Er werden toen snelheden aan geven van 70 tot 80 km,
  Je ziet er ook nooit politie om de snelheid te controleren het is gewoon een race baan.
  Maar ja wie komt met de oplossing? het zijn toch de rijders zelf met hun aso gedrag.
  .

 • Marcel schreef:

  Is er al eens verkeer geteld op de frankhuizerallee. Ik zou graag het percentage willen weten dat vanaf de hasselterweg over de frankhuizerallee rechtstreeks naar het winkelcentrum rijdt. Ik schat dit aantal op het einde van de middag boven de 25%. Ik vind dat de Frankhuizerallee ontlast moet worden door een rechtstreekse aansluitng van Belverderelaan op de Hasselterweg. (nieuwe ontsluiting voor Stadshagen) Met deze ontsluiting ben je binnen 2 minuten op de ring en hoef je niet half Stadshagen door.

 • daf schreef:

  Iedereen lijkt het bij de auto’s te zoeken, maar misschien moeten de fietsers eens beter gereguleerd worden…als er op schooltijden 1 grote stroom met fietsers is die kris-kras overall vandaan komen dan moet je als automobilist toch ergens je auto ertussen gooien anders sta je een half uur stil.

  De nieuwe reconstuctie aan de Belvederelaan heeft deze gevaarlijke situatie in de hand gewerkt door alle fietsers naar de verkeerde kant van de weg te sturen voor de auto’s op die hoek.

  Automobilisten moeten daar 8 verkeers-stromen bekijken voor ze optrekken, logisch dat je dingen daar mist..ik zou als ik die automobilist was ook de gemeente aansprakelijk stellen voor nalatigheid bij een gevaarlijke situatie.

 • Stadshagen City schreef:

  Daf, complete onzin wat je schrijft, ik ben zelf automobilist en rijd iedere dag in de ochtendspits de wijk uit vanaf de Belvederelaan. In een auto moet je ALTIJD goed uit je doppen kijken, want een auto is nu éénmaal een gemotoriseerde massa. Fietsers moeten ook opletten en richting aangeven, daar ontbreekt het vaak aan, maar dat neemt niet weg dat iedere automobilist een grote verantwoordelijkheid heeft. De schuld bij de gemeente neerleggen voor als het onverhoopt fout gaat is wel heel erg van deze tijd. Vooral geen eigen verantwoordelijkheid nemen, maar eerst een overheid de schuld geven als jezelf een fout maakt. Lekker makkelijk.

 • claudia schreef:

  Misschien moeten afslaande fietsers eens geen voorrang nemen. dat hebben ze nl niet. rechtdoor gaand verkeer gaat voor afslaand en daar komt bij dat er ook fietsers schuin van de stoep afsjeezen en hoep zo het voorrangsweg fietspad op. en zeg niet dat dat niet zo is, zelf nl vd zomer meegemaakt met 2 tieners toen ik vanaf schatkamerkant kwam en na goed kijken en stil staan weer optrok de frankhuizerallee op.
  ik zeg stoplichten maken. hoewel ik die optie van hierboven om het hele fietspad weg tehalej aan die kant ook wel zie zitten. ben alleen wel bang dat als ze dan oversteken in de bocht bij de schatkamer dit ook tot gevaarlijke situaties gaat leiden.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!