Weer ongeluk met fietser Belvederelaan

woensdag 27 november 2013 39 reacties
Weer ongeluk met fietser Belvederelaan

Aan de Belvederelaan heeft weer een ongeluk plaatsgevonden met een fietser. Ditmaal was het raak bij de recent aangepakte fietsoversteek bij het Twistvlietpad. Daar werd een fietser door een auto aangereden. De toestand van het slachtoffer is nog niet bekend.

Op Twitter werd door diverse wijkgenoten opgeroepen om het aantal ongevallen een halt toe te roepen. De weg is al langer een zorg bij Stadshagenaren, omdat druk autoverkeer en fietsverkeer elkaar tijdens de spits tegenkomen. Het leidde tot aanpassing van de fietsoversteek bij de Belvederelaan en het Twistvlietpad.

Overigens zetten sommige lezers op deze site ook vraagtekens bij nog meer verkeersmaatregelen. Volgens hen ligt er ook een grote verantwoordelijkheid bij de verkeersdeelnemers zelf. Er zijn tegelijkertijd veel klachten over te snel rijdende auto’s op onder meer de Frankhuizerallee en de Belvederelaan.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

39 reacties op 'Weer ongeluk met fietser Belvederelaan' »

 • Fietser schreef:

  @lindaatje: ik ben het volledig met je eens dat fietsers soms rare acties uithalen. Alleen bij deze kruising heeft de fietser toch echt voorrang, hoeft het geen hand uit te steken en rijd het niet de rotonde de verkeerde kant op . Er worden weer dingen bijgehaald die nu niet relevant zijn. Mijn punt is dat er nu weer een ongeluk gebeurt op dit kruispunt en dat automobilisten vaak hier te hard komen naderen. Her is een onoverzichtelijk kruispunt, dus niet hard naderen en op het laatste moment stoppen.

 • Stadshagen city schreef:

  Fietser, wat een rare reactie van jou. Natuurlijk moeten fietsers hun hand uisteken op ditkruispunt, want ze kunnen ook rechtdoor fietsen, of links- danwel rechtsaf slaan. Als je in een auto zit dan is dat erg belangrijk dat je medeweggebruikers richting aangeven en als ze over dat kruispunt moeten fietsen dan hebben ze sowieso voorrang.

 • Jean schreef:

  @ Stadshagen city: Hand opsteken op dit kruispunt als je rechtdoor wilt als fietser? Ik ben het helemaal met de reactie van Fietser eens, dat is de enige en juiste reactie.

 • Stadshagen City schreef:

  Jean, als mensen vanaf het winkelcentrum komen en over willen steken (dus rechtsaf willen slaan) terwijl ik vanaf de Frankhuizerallee kom en als mensen van de Frankhuizerallee komen en over willen steken (dus linksaf willen slaan) dan vind ik het verrekte handig en wenselijk dat ze richting aan geven als ik in een auto zit. Is dat teveel gevraagd van de dames en heren fietsers. En voor je verder commentaar geeft. Ik stop daar altijd en rijd nooit te hard, juist omdat heel veel fietsers geen richting aangeven. Ik ben niet zo’n gokker.

 • BETON-DORP schreef:

  gewoon 30 km van maken deze straat,

  en een drempel ,,,—– KLAAR

 • city fietser schreef:

  Stop borden neerzetten en dezelfde drempels als in de parkeer garage neerleggen. 3 aan ieder zijde.

  bii de oversteek plaats op de werkerlaan is het ook regelmatig oppassen. Ter hoogte van de bussenmakersstraat. Je wordt daar onderhand van je fiets afgereden door automobilisten die met een te hoge snelheid gelijk de fietser inhalen. Waardoor de automobilist met zijn auto op het fietspad terecht komt. Met gevolg dat je wordt afgesneden. Een betonnen rand op dat stuk zal wel iets veiliger worden. Als ze dan nog richting fietspad komen rijden eerst de wielen aan gord. Dan leren ze het wel af.

 • daf schreef:

  ^^ ander idee als we toch onzin aan het uitwisselen zijn…slagbomen zoals in de parkeergarage op het fietspad.

  De gemeente heeft deze puinhoop aan zichzelf te danken.

  Frankhuizerallee is 1 van de grote doorgaande wegen voor een groot gedeelte van de wijk, op de aangrenzende Belvederelaan hebben ze er alleen 1 grote puinhoop van gemaakt door fietsen naar de “verkeerde” kant van de weg te sturen. Als de fietsstroom aan de andere kant van de weg is zou 80% van het probleem weg zijn.
  Mijn idee…een verplichte fietsaftakking naar de frankhuizerallee vanaf de belvederelaan voor de mensen die daarheen moeten…rechtdoorgaande fietsers naar de andere kant van de weg)

 • Blauwvinger schreef:

  Zag tijdje geleden de autotellers weer staan ik voel een verandering op komt :)

 • Stadshagen City schreef:

  Blauwvinger, die smiley achter je bericht is misplaatst, zo leuk is het niet die verkeerssituatie. In korte tijd gebeuren er teveel ongelukken, gelukkig niet met dodelijke afloop. Het is een fraai staaltje bestuurlijke onkunde van meneer de Heer en zijn ambtenaren.

 • claudia schreef:

  Heeft iemand er hier al aangedacht dat de fietser misschien fout was? rechtdoor over het pad hebben ze voorrang, maar als de fietser van bv winkelcentrum afkomt en rechtsaf slaat, moet die toch echt wachten bij de haaientanden op het verkeer/auto’s die rechtdoor gaan. rechtdoor op dezelfde weg gaat nl nog altijd voor. te veel fietsers steken hun hand wel (of niet) uit en slaan vervolgens zomaar af, want ja dan zit hè op het fietspad en heb je voorrang.
  ik had zelf bijna een meisje gok jaar of 9 onder de auto van de week. dit meisje fietste aan de verkeerde kant van de weg, dan was ze alvast aan de kant van get fietspad. nou als je bovenkomt bij het winkelcentrum als auto en bijna tegen een fietser aanrijdt, schrik je je dood hoor. zelfs al reed ik stapvoets.

 • Hagen schreef:

  Verkeerstekens gaan voor verkeersregels, Dan komt rechtdoor op de zelfde weg gaat voor weer te vervallen volgens mij .

 • Hans schreef:

  Hans

  en het is zo simpel. Als de gemeente goed had geluisterd dan hadden ze aan weerskanten voor de automobilisten een wasbord aangelegd in de weg. Zeker weten dat je dan niet te hard gaat. Ook de fietsoversteek knijpen zo dat er maar één fietser uit beidde richtingen gelijk kan oversteken. Voila probleem opgelost.

 • Jeroen schreef:

  Hans, denk je echt dat fietsers/bromfietsen wachten tot ze aan de beurt zijn bij een versmalling?! ik denk dat er dan juist meer ongelukken beuren onder de fietsers etc zelf.

 • yvonne schreef:

  Enige oplossing is gooi de winkelcentrum doorgang dicht stuk minder verkeer.
  ik heb ook altijd om gereden.. en dan pakken mensen sneller hun fiets…. kinderen Nasr school brengen op hun fiets leren ze ook beter de regels..

 • snitsel schreef:

  En weer is er nu een ongeluk gebeurd daar…zag er ernstig uit aan de fiets te zien.
  .

 • Stadshagen City schreef:

  Eens met Yvonnen en vanochtend weer een ongeluk met een fietser, aangereden door een busje. MENEER DE HEER WAKKER WORDEN!!!!

 • jajaja schreef:

  Iedereen moet uitkijken, voetgangers, fietsers en automobilisten!
  Punt is dat veel fietsers niet kijken en gewoon gaan! Maar hé jr hebt voorrang hé, seniel volk!
  Man kijk eens of je wel gezien wordt ipv te schelden op gevaarlijke situaties.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!