Alweer aanrijding op fietsoversteek Belvédèrelaan

vrijdag 6 december 2013 30 reacties
Alweer aanrijding op fietsoversteek Belvédèrelaan

Voor de vierde keer in een maand tijd was het raak op de Belvédèrelaan, dit keer op de fietsoversteek van het Twistvlietpad over de Belvédèrelaan. Vrijdag aan het begin van de middag botste een jongen met zijn fiets tegen een bestelbus die hem, naar het lijkt, geen voorrang heeft gegeven.

Het is het zoveelste ongeval in korte tijd op de Belvédèrelaan. Zowel op de fietsoversteek van het Twistvlietpad over de Belvédèrelaan, als kruising van de Belvédèrelaan en de Frankhuizerallee vinden de laatste tijd opvallend veel ongelukken en bijna-ongelukken plaats. De fietsoversteek Twistvlietpad-Belvédèrelaan is afgelopen zomer nog groots onder handen genomen waardoor het overzichtelijker moest worden, maar het lijkt er vooralsnog niet op dat het daarmee ook veiliger is geworden.

De jongen die vrijdagmiddag met zijn fiets tegen de bestelbus botste kon na een kort onderzoek in de ambulance – en met de schrik nog in de benen – gelukkig gewoon naar huis.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

30 reacties op 'Alweer aanrijding op fietsoversteek Belvédèrelaan' »

 • Cees schreef:

  Zal ik de discussie even terugbrengen tot de kern? Komt ‘ie:

  Fietsers zijn een zwakke verkeersdeelnemer en hebben voorrang op het oversteekpad. Automobilisten moeten zich daar op aanpassen.

  Punt.

 • HeHo schreef:

  Als automobilist ben je hoe dan ook aansprakelijk, maar hoe vaak ik zelf niet zie dat fietsers niet op of om kijken, je zou haast denken dat ze aangereden willen worden.

  Een automobilist kan het soms ook domweg niet zien omdat er zonder licht op de fiets gereden wordt. Maar feit blijft. Je bent en blijft als automobilist schuldig/aansprakelijk.

  Ik vind dat ze automobilisten voorganger moeten verlenen. Dat leert fietsers ook beter opletten.

  Voorrang neem je niet, dat krijg je!

 • daf schreef:

  oplossing…verkeerslichten dan weet iedereen waar hij/zij aan toe is en hou je het verkeer in de spits ook gewoon op gang. (benieuwd overigens wat die 2 maanden durende aanpassing afgelopen zomer heeft gekost)

  Ik voel mij als automobilist trouwens totaal niet verantwoordelijk als in het donker een fietser met een vaartje van 30 km/uur zonder licht over de genoemde kruisingen komt zetten, dan komt meer het gevoel “Eigen schuld dikke bult” naar boven..

 • Willem schreef:

  Daf, met dat laatste ben ik het stiekem wel eens! hoe lullig het ook klinkt…het is trouwens ook nog zonde van de auto lak.

 • gansje69 schreef:

  ik ben deze discussie zo zat, er is duidelijk iets mis met dat kruispunt. waar in Zwolle worden zoveel fietsers aangereden? plaats is een camera, dan heb je precies op film wat er fout gaat. niemand rijdt bewust iemand aan dus film het en je weet waar het probleem ligt! moet niet zoveel geld kosten volgens mij..

 • Willem schreef:

  @gansje dat is wel een goedkope oplossing om inderdaad te kijken wat er
  Nou precies fout gaat.
  Vandaag in zuid, de oversteekzwarteweg/vrouwenlaan en uit de tunnel nieuwe deventerstraatweg, opzich ook niet de meest overzichtelijke, kijk overal kunnen ongelukken gebeuren zelfs op een overzichtelijke rotonde, maar hier in stadshagen gebeurt echt iets raars, want dit is echt niet de meeste beroerde oversteek in zwolle laat staan Nederland.

 • SvK schreef:

  De 1 na laatste foto (die op straat genomen richting winkelcentrum), geeft mijn inziens precies het probleem weer. Het naderende fietspad is totaal onzichtbaar……… Het enige wat je ziet is een driehoekig bord met rode rand en helaas is die kennelijk bij veel automobilisten niet bekend……….
  Ik heb de gemeente verzocht om direct een led bord te plaatsen met LET OP!!! ZEER GEVAARLIJKE KRUISING. FIETSERS VOORRANG!!!!

 • Christiaan Vos schreef:

  @ jean. Wat een vreemd vergelijk maak je eigenlijk. Een provinciale weg met een smal kruispunt binnen de bebouwde kom.

  Ik ben niet zo van de fitties op fora, dus ik laat het hierbij.

 • joep schreef:

  Goed plan SvK maar nu maar afwachten je heb het over de Gemeente Zwolle.
  met zijn ambtenaren. (de goede niet te na gesproken)

 • Hatsaflats schreef:

  En weer een Road Pizza…

  Idd zonde van de lak en het verval van de no-claim.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!