Jongens aangehouden voor vernieling bushokje

zondag 22 december 2013 31 reacties
Jongens aangehouden voor vernieling bushokje

De politie heeft op de Frankhuizerallee vijf jongens aangehouden voor de vernieling van een bushokje op de Hasselterweg. De jongens van 16 en 17 jaar werden zondagmorgen 22 december aangehouden.

Na verhoor werden vier jongens weer heengezonden. De vijfde, een 17-jarige Zwollenaar, bekende dat hij het hokje vernield had. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


Vernielingen
De bushalte ligt aan de Rozentunnel, de fietstunnel tussen Westenholte en Stadshagen. Rondom de bushalte worden regelmatig vernielingen gepleegd. Het stallen van je fiets bij de bushalte is niet zonder risico; regelmatig worden fietsen vernield en ook op dit moment liggen er vernielde fietsen bij de bushalte.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

31 reacties op 'Jongens aangehouden voor vernieling bushokje' »

 • joep schreef:

  Nee hoor Janneke we zijn niet allemaal de zelfde persoon te minste ik niet.
  We denken wel het zelfde over dit tuig.

 • MO6 schreef:

  Brrr wat een reacties hier allemaal , nog even en jullie maken er een klopjacht van met fakkels en al.

  Er zitten hier een hoop met opgekropte woede of een minderwaardigheidscomplex .

  Stevig aanpakken lijd tot meer ontspoorde jongeren , ze moeten bijgebracht worden dat dit soort zaken ontoelaatbaar is en dat los je niet op met stevig aanpakken.

  Foto van de jongeren maken en ophangen in het bushokje met de text “ooit stond u uit de wind, na mijn/ons bezoek niet meer” .

  Het idee alleen al dat jongeren die dit soort vernielingen doen daarvan zeggen dat het aso zijn met dito opvoeding en achtergrond bewijst wel weer hoe kortzichtig je bent “T” , Je beweerd daarbij dat de ouders er schuldig aan zijn door nalatig te zijn in de opvoeding, of je kent de daders en hun achtergrond of je bent gewoon een idioot die maar wat graag roept wat ie denkt.

  De politie is allang niet meer een afschrikmiddel daar hebben ze allang geen ontzag meer voor dus wederom opsluiten heeft geen zin zo een denkwijze stamt uit de middelweeuwen .

  Ook normaal opgevoede jongelui kunnen na een avondje stappen de meest stomme dingen doen vaak na teveel nuttigen van alcohol , zijn zij dan ook tuig , aso ?

  Vaak spuien de boze menigte hier al gauw hun mening omdat ze denken het allemaal wel beter te weten.

  Mijn advies om het reageren op dit soort berichten af te schaffen.

  Een wijs man zei ooit “wel de splinter in het oog van de ander zien, maar niet de balk in het eigen oog.”

 • Blauwvinger schreef:

  Wat een lafaards, laten ze allen hun vriend er voor opdraaien. Een Abri kost gauw 7500 tot 15000 euro dus die laat je de volgende keer wel met rust.

 • Stadshagen City schreef:

  Nou, nou de mensen die dit wangedrag ten strengste afkeuren (waaronder ikzelf) krijgen nogal wat naar hun hoofd; zo zouden zij last hebben van een minderwaardigheidscomplex, opgekropte woede, we zijn rechtse rakkers (geldt sowieso niet voor mij, want ik stem links van het midden), we geven domme reacties, toe maar. Welnu, het is heel simpel wat mij betreft; dat slopen van die abri is in mijn ogen zinloos en a-sociaal, ik zie op de foto ook 2 min of meer vernielde fietsen, lekker als je daar je fiets hebt neergezet en je treft hem bij terugkomst zo aan. Als je dit soort onzin uithaalt dan spoort je niet en is wat mij betreft een zeer strenge straf op zijn plaats. Nee, niet de doodstraf uiteraard, maar waar ik doodmoe van word is van dat gebaggataliseer van dit soort wangedrag. Ik ben een veertiger en heb dit soort dingen in mijn jeugd nog nooit uitgehaald, ik hing s’avonds om 22.00 uur niet in een winkelcentrum rond, omgeven door blikjes energiedrank of bier. Ik stond daar niet allerlei onzin te schreeuwen (iets wat in het winkelcentrum in Stadshagen schering en inslag is, ik woon daar dus ik weet waar ik het over heb). Als ik die gastjes weleens aanspreek op hun wangedrag en hun geschreeuw dan ben ik een “kankerlijder en dan moet ik mijn kankerbek houden”. Ik weet mij te beheersen, omdat ik wel normen en waarden heb meegekregen vanuit huis. Ik ging ook weleens met een groep stappen en er is door die groep, noch door mijzelf ooit wat gesloopt. Doordeweeks zaten wij thuis bij onze ouders of we waren aan het voetballen op een trapveldje in de buurt (en dan alleen als het zomer was). Stadshagen heeft die gelegenheden ook, alleen zijn ze leeg. Nee, de jongens en meisjes “hangen” liever, ruimen hun troep niet op en willen vooral doen waar zij zelf zin in hebben. En de ouders? Geen idee, maar ik snap niet dat die hun kinderen s’avonds op straat laten hangen. Het zal best spannend zijn om dingen te slopen in een groep, maar ik vind dat ronduit belachelijk en a-sociaal. En nee vroeger was niet alles beter, maar van de huidige pubergeneratie snap ik niet veel, althans niet van het rondhangende deel, zoek een baantje of ga sporten, maar val de samenleving niet lastig met jullie oliedomme wangedrag. Fijne feestdagen.

 • Jean schreef:

  Ik had niet beter kunnen verwoorden Stadshagen City, je slaat de spijker precies op de kop. Ook fijne feestdagen.

 • Wim schreef:

  @Stadshagen City

  mooi gezegd, zo vind ik het ook.

 • T schreef:

  Ik sluit mij volledig bij @Stadshagen City aan.

 • Serge schreef:

  Bravo Stadshagen City!! Had het zelf niet beter kunnen zeggen.

  @Pieter… sorry dat ik in jouw ogen domme reacties plaats. Je vergelijk tussen het vernielen van een bushokje, hardrijden en domme reacties plaatsen slaat m.i. kant nog wal.

  Vind het verbazingwekkend hoe makkelijk gedacht wordt over het vernielen van een bushokje… als je kijkt naar de kosten die gemaakt moeten worden om dit te repareren (tijd van politie + opruimen + materiaal + arbeidskosten).. daar kun je een klein (nieuw) autootje voor kopen.

  Soms vraag ik me af of iedereen weet wat een euro kost.

 • tolerant schreef:

  Haha, geweldig! Volgens mij zeg ik mijn stuk helemaal niet dat ze niet gestraft moeten worden maar dat we niet meteen zo moeten veroordelen. Bij een misstap moet je daarvoor een passende straf/boete krijgen maar om meteen over tuig te spreken etc. Als ik over waarden en normen en samenleven spreek in Nederland zou ik het liever hebben over niet meteen oordelen maar het daar te laten waar het hoort wat een negativiteit meteen.

 • Stadshagen City schreef:

  Beste tolerant, hoe moet je dit soort types dan noemen? Keurig, welopgevoede jongeren? Laat me niet lachen man, als je dit soort onzin uithaalt deug je niet, ook niet als dit TUIG toevallig wel goed opgevoed is. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, om die boete lachen ze gewoon, die betalen ze en dan zijn ze overal vanaf. Breng ook ALLE kosten in rekening, zoals die van de politie, de ROVA die de troep op moet ruimen en publiceer de namen en de adressen van de daders maar. Niet om ze te lynchen, maar dan weten die malloten dat ze niet meer anoniem zijn. Ze hebben er zelf om gevraagd met hun domme gedrag. Ik kan daar totaal geen compassie voor opbrengen, want ook met mijn belastinggeld worden die abri’s geplaatst en weer vervangen.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!