SWZ start verkoop sociale koopwoningen Breecamp-Oost

woensdag 22 september 2010

HavezateAankomende zaterdag 25 september 2010 start woningstichting SWZ met de verkoop van 16 sociale koopwoningen. Tussen 11.00 tot 13.00 uur zijn belangstellenden welkom bij voetbalvereniging CSV in Breecamp-Oost in Stadshagen. De duurzame woningen hebben drie slaapkamers en een diepe achtertuin. Om in aanmerking te komen worden er eisen gesteld aan het gezamenlijk bruto jaarinkomen. SWZ verwacht veel belangstelling voor deze woningen. Bij meerdere inschrijvingen wordt geloot op 4 oktober 2010.

Woningstichting SWZ start zaterdag 25 september van 11.00 tot 13.00 uur met de verkoop van 16 sociale koopwoningen. De prijs van deze woningen is € 158.000 (v.o.n.). Na aftrek van een stimuleringsregeling van VROM (koopsubsidie10.000 euro*) kost de woning nog maar 148.000 euro. De woningen hebben drie slaapkamers, een diepe achtertuin met een ruime berging. Om in aanmerking te komen voor deze woningen mag het gezamenlijk bruto jaarinkomen niet meer dan € 40.000 zijn (inclusief vaste toeslagen en vakantiegeld). De start van de verkoop vindt plaats op locatie Breecamp-Oost, bij voetbalvereniging CSV, Sportlaan 4 in Stadshagen.

Stadshagen+
In de zomervakantie werden door woningcorporatie SWZ en projectontwikkelaar AM de eerste palen al de grond ingeslagen van in totaal 111 woningen in Breecamp-Oost. Het zijn de eerste woningen in het zogenoemde Stadshagen plus. Van de 111 woningen worden 75 sociale huurwoningen gebouwd (onder de huurtoeslaggrens), de 16 sociale koopwoningen en Projectontwikkelaar AM bouwt in hetzelfde plan 20 koopwoningen. Deze worden ook op 25 september aangeboden bij de start van de verkoop. De verhuur gaat via de Woningzoeker.

Breecamp-Oost
Ten noorden van Zwolle wordt Stadshagen de komende jaren verder uitgebreid met het deelgebied Breecamp-Oost. Liggend tegen het bestaande Stadshagen vormt dit ruim opgezette nieuwe woongebied een verbinding met het groen en het water van de Mastenbroeker polder. Breecamp-Oost bestaat uit vier delen: Havezate, Plantage, Broeklanden en de Oude Wetering. Het zijn kleine woonbuurten met verschillende soorten huizen, weinig hoogbouw en veel aandacht voor groen en speelgelegenheden voor kinderen. Centraal in de wijk komt een park.

Duurzame woningen
De energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit wordt in de Breecamp-Oost centraal gedaan. Een centrale installatie zet snij- en snoeiafval om in warmte. Een praktisch gevolg is dat de gebruikelijke cv-ketel is vervallen, waardoor er geen gasaansluiting is (en ook geen gasleverancier). De centrale warmteopwekking vermindert sterk de uitstoot van schadelijke gassen, zoals CO2, omdat er geen gas meer wordt verstookt.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!