Breecamp-Oost heeft Nederlandse energieprimeur

zaterdag 25 september 2010

Breecamp Oost in de wijk Stadshagen heeft een Nederlandse primeur te pakken en dat terwijl de wijk nog niet eens fysiek bestaat. Het bedrijf BeGreen Energy gaat namelijk duurzame warmte leveren aan 250 woningen en enkele voorzienigen op basis van houtsnippers, die in een lokale houtcentrale worden verwerkt. Het bedrijf werkt samen met de gemeente Zwolle, SWZ en AM. De bouw van de eerste woningen is inmiddels gestart.

Minder co2
De lokale centrale gaat gebruik maken van regionaal snoeiafval, waardoor er 90% minder CO2 wordt uitgestoten. Opvallend detail is dat het voor de gebruikers niet te voelen is in de portemonnee, omdat het niet duurder zou zijn. BeGreen Energy is een samenwerking van Bridging Competencies, Parenco Hout en Unica Installatiegroep.

De bouw van de eerste 111 woningen is inmiddels gestart. De verkoop van de woningen begint op zaterdag 25 september waarna Stadshagen weer een stuk naar het westen zal uitbreiden.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!