Verkoop woningen Breecamp-Oost gestart

zaterdag 25 september 2010

De eerste woningen verrijzen aan de horizon van Breecamp-Oost.

De kop is eraf voor geinteresseerden, bouwers en de ontwikkelaars: de eerste 111 woningen in Breecamp-Oost zijn officieel in de verkoop gegaan. Zaterdagochtend werd de verkoop feestelijk gestart onder begeleiding van wethouder Dannenberg. Voorafgaand aan de verkoop werd de biomassacentrale opgestrookt waarin onder meer door houtsnippers duurzame energie wordt opgewekt. Daar ligt de kracht van de nieuwe wijk: duurzaamheid.

De eerste 111 duurzame woningen in Breecamp-Oost worden gebouwd in samenwerking met SWZ, AM en de gemeente Zwolle. Het bedrijf BeGreen Energy doet met de biomassacentrale ook mee aan de wijk. Bovendien krijgt Stadshagen door de duurzaam opgewerkte warmte door hout- en snoeiafval een Nederlandse primeur. De interesse voor de eerste zestien sociale woningen is overweldigend. Ruim duizend belangstellenden zouden zich volgens dagblad De Stentor bij SWZ hebben gemeld voor de woningen. Hoogstwaarschijnlijk niet vanwege het unieke duurzame karakter, maar vanwege de lage prijs die voor de woning geldt.

De woningen die in Breecamp worden gebouwd zijn goed geisoleerd en krijgen duurzame energie. Omdat ze op grote schaal worden gebouwd loopt het Stadshagense wijkdeel voorop in de ontwikkeling van duurzame bouw in de gemeente Zwolle.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!