Asfalt Hasselterweg compleet weggeschraapt

vrijdag 17 januari 2014 10 reacties
Asfalt Hasselterweg compleet weggeschraapt

In twee nachten tijd is de hele asfaltlaag op de Hasselterweg weggeschraapt door wegenbouwers. Voorlopig moet het verkeer over de Hasselterweg langzaam rijden over oncomfortabele langsgroeven. Het voordeel is wel dat auto’s niet meer in grote gaten rijden, de oorzaak van de werkzaamheden.

De aanpak van de weg was hard nodig. Overal in het wegdek sloegen gaten, waardoor auto’s op delen van de weg hobbelend of gevaarlijk uitwijkend reden. In voorgaande jaren was dit ook het geval, maar toen werden kleinere stukken van de weg aangepakt.

Nu krijgt de hele weg een nieuwe asfaltlaag. Wanneer deze aangebracht wordt is echter nog niet bekend. Voorlopig moet het verkeer dus langzaam rijden over eenoncomfortabel, maar gatenloos wegdek.

 

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

10 reacties op 'Asfalt Hasselterweg compleet weggeschraapt' »

 • Joop schreef:

  Ik hoop dat de politie nu ook gelijk gaat controleren op snelheid!
  Het grootste gros trekt zich niets aan van de snelheidsbeperking!

 • Dennis schreef:

  Wanneer wordt de nieuwe asfaltlaag geplaatst? Hoop dat het geen maanden gaat duren…… Controleren op snelheid? Doe dat maar in de woonwijk. Daar spelen kinderen. Toch niet op een buitenweg……

 • Blauwvinger schreef:

  Volgend jaar weer een nieuwe laag na een beetje vorst :( Dat controleren mag best na tig ongelukken komt vast door te hard rijden. Paar mooie flitspalen

 • Aha schreef:

  Afgelopen maandag hebben ze gecontroleerd.

 • Mark schreef:

  Die snelheidsbeperking is ook volkomen onzinnig, als men dit op een snelweg doet legt men de beperking op.. juist 70km/u.

  Wat betreft de flitspalen, dat is klinkklare onzin, als je de database bekijkt op http://ongelukken.staanhier.nl/ zie je dat op dat traject één (1) ongeval is gebeurd waarvan de oorzaak snelheid is. Dat was die aspirant piloot met die BMW die ter hoogte van de bushalte uit de bocht vloog.

  Een veel groter probleem op die weg is het veel te vroeg voorsorteren (onnodig linksrijden, en het rechts inhalen wat daar op volgt), het niet verlenen van voorrang en het bezig zijn met andere dingen dan autorijden.

  De meeste ongelukken op dat stuk gebeuren ter hoogte van de kruispunten, als ze daar een aantal Rood-licht camera’s plaatsen los je daar een stukje van op, onvoldoende afstand houden, en afleiding zijn daar een veel gevaarlijker, als je daar RLC’s plaatst wordt die afleiding alleen maar groter. Daarnaast haal je daarmee ook de dynamiek uit het verkeer zoals op de ijsselallee, krijg je ook rare situaties van.

  Gezien het aantal verkeersbewegingen op die weg, is in verhouding de veiligheid op die weg dik in orde, maar wie zich zorgen maakt over de snelheid kan eens contact opnemen met het verkeershandhavingsteam (onderdeel Subjectieve Verkeersonveiligheid) van Politie IJsselland.

  Verkeersveiligheid is niet uit te drukken in kilometers per uur. Alleen zijn alle andere gedragingen niet zo makkelijk te handhaven als snelheid.

 • Dennis schreef:

  Helemaal eens met Mark.

 • Jan schreef:

  Idd Mark!

  Is het ook al bekend wanneer ze gaan asfalteren?

 • Mark schreef:

  Nope, daar heeft de gemeente nog geen besluit over genomen.

  Op http://wegwerkmeldingen.nl/pdf/maakpdf3.php?Objectnummer=1025813&regio=2&modus=1 geeft men aan dat deze beslissing nog niet genomen is, einddatum staat op 01-06(!!) maar is indicatief.

  Het zal dus nog wel een tijdje hobbelen blijven.. in de tussentijd hoop ik maar dat er niet gehandhaafd gaat worden op de absurde snelheidlimiet, anders gaan daar nog wel wat rijbewijzen sneuvelen.

 • Dennis schreef:

  Ik hoop toch niet dat het tot juni gaat duren voordat er een nieuwe asfaltlaag wordt aangebracht. Het wegdek is nu nog slechter dan voorheen…….

 • SPZ schreef:

  Is dit het idee achter gaten die ontstaan door bevriezing/kapot vriezen, dus nu op voorhand maar de toplaag verwijderen?
  Dat ze er wat aan dien leek me logisch, maar hoe het er nu bij ligt snap ik echt niet. Had dan de gaten tijdelijk opgevuld met een of andere vorm van bitumen o.i.d.
  Gelukkig hoef ik niet vaak over deze weg te rijden, maar desondanks is de huidige werkwijze onbegrijpelijk zo niet absurd te noemen…

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!