PvdA opent aanval op VVD-koers Stadshagen

zondag 26 januari 2014 5 reacties
PvdA opent aanval op VVD-koers Stadshagen

De PvdA heeft de pijlen gericht op de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. De partij was afgelopen weekend in Stadshagen en besloot de aanval te openen op de liberale partij die vorige gemeenteraadsverkiezingen in Stadshagen veel kiezers won.

‘VVD zet jongeren weg’
“Zet jongeren niet weg zoals de VVD doet, maar gebruik hun kracht”, schrijft raadslid Frankwin Mussche naar aanleiding van een blog van lijsttrekker Nelleke Vedelaar. De VVD heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de hangjongerenproblematiek in de wijk, die overigens vooral door initiatieven van Level-Z in Zwolle werd aangepakt.

‘Achterstandswijk’
De PvdA wil jongeren in Stadshagen een jongerenbudget bieden om daarmee met eigen initiatieven iets van de wijk te maken. “Daar geloof ik veel meer in dan Stadshagen weg te zetten als de nieuwe achterstandswijk, zoals de VVD doet.” Overigens waarschuwt de politie in een vorig jaar gepubliceerd rapport over de mogelijkheid dat Stadshagen een probleemwijk dreigt te worden.

De PvdA zit momenteel met de VVD in de coalitie en zet met deze opmerkingen scherp in op de eigen coalitiepartner.

Foto: zwolle.pvda.nl

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!