TV-opnames Hart van Nederland bij fietsoversteek Belvédèrelaan (update)

donderdag 13 februari 2014 34 reacties
TV-opnames Hart van Nederland bij fietsoversteek Belvédèrelaan (update)

Hart van Nederland heeft vrijdagmiddag 14 februari TV-opnames maken bij de fietsoversteek over de Belvédèrelaan. Bezorgde Stadshagenaren hebben de aandacht van het TV-programma getrokken. De fietsoversteek is de afgelopen tijd regelmatig het toneel geweest van ongevallen.

Via Facebook en Twitter werden Stadshagenaren opgeroepen aanwezig te zijn tijdens de opnames. Ook wethouder René de Heer was aanwezig om een toelichting te geven.
 
Uitzending
Waarschijnlijk zal de risicovolle fietsoversteek op zaterdag 15 februari in Hart van Nederland aan de orde komen.

 
Onveilig
Zowel op de fietsoversteek van het Twistvlietpad over de Belvédèrelaan, als kruising van de Belvédèrelaan en de Frankhuizerallee vinden de laatste tijd opvallend veel ongelukken en bijna-ongelukken plaats.  De fietsoversteek Twistvlietpad-Belvédèrelaan is afgelopen zomer nog groots onder handen genomen waardoor het overzichtelijker moest worden, maar het lijkt er vooralsnog niet op dat het daarmee ook veiliger is geworden.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

34 reacties op 'TV-opnames Hart van Nederland bij fietsoversteek Belvédèrelaan (update)' »

 • bennie h schreef:

  Die wegen in stadshagen zijn ook zo smal…. tja hoe smallere wegen destemeer huizen he. Bussen hebben ook grootste moeite om geen stoepranden te raken en autos kunnen elkaar oom amper passeren. Wordt tijd dat mensen met echt verstand eens wegen gaan aanpassen in stadshagen. Een eenbaansweg van en naar stadshagen via mastenbroeker brug…. wie verzint dit?. Je zal maar ambulance nodig hebben…. nou ik geef je weinig hoop dat die snel bij je is als je dat gedeelte van stadshagen woont. Dom volk die dit zo hebben bedacht.

 • hl schreef:

  Weet je wat er gebeurt als je wegen breder gaat maken?! Juist, dan gaan mensen harder rijden!! Dan kan die ambulance hier inderdaad sneller komen; hij zou alleen ook veel vaker moeten komen. Eerst even nadenken voordat je mensen zwart gaat maken…..

 • bennie h schreef:

  Dom gelul…. op toegangswegen bv 2 baans kan rustig harder worden gereden dan in stadshagen zelf en waar men ook , waar het zoveel gebeurd, elkaar ook kunnen inhalen. Zag zelf dat ambulance naar stadshagen reed en toen… brug omhoog. Dom werk. Ze hadden net weg met brug moeten aanleggen als bij westenholte…. 2 keer 2 baans en geen domme brug.

 • hl schreef:

  Aaah, twee rijstroken is wat anders dan bredere wegen……Of is dit ook dom gelul?

 • sjoerd schreef:

  Ben het met Bennie eens, de wijk groeit en groeit dan moeten de rondwegen en ook de brug 4baans wegen, is ook in andere steden met vinex wijken het geval.

 • Dennis W schreef:

  Hier een link naar het filmpje: http://www.hartvannederland.nl/nederland/overijssel/2014/bewoners-eisen-maatregelen-van-gemeente-zwolle/

  Niet een super sterk optreden van de wethouder vind ik persoonlijk.

 • Jean schreef:

  Het is heel duidelijk, de fietsers houden zich hier niet aan de regels, dus i.p.v. aanpassen van de oversteek bekeuringen uitdelen aan de fietsers die zelf voorrang nemen! En ja wie niet horen wil moet maar voelen.

 • Stadshagen City schreef:

  Onzin Jean, verkeersveiligheid is de verantwoordelijkheid van alle verkeersdeelnemers, alleen fietsers de schuld geven slaat nergens op wat mij betreft.

 • Dennis W schreef:

  Wat de fietsers doen op ongeveer 1:15 in het filmpje is natuurlijk wel treffend. Zo gaat het helaas vaak genoeg… Aangezien de fietsers hier voorrang moeten verlenen zitten zij hier fout. Je kunt niet zomaar je fiets voor een auto gooien…

  Verkeersveiligheid is inderdaad de verantwoordelijkheid van iedereen, maar het tot op het bot verdedigen van fietsers t.o.v. auto’s gaat soms wel te ver.

 • Jean schreef:

  @ Stadshagen City, als je willens en wetens de regels overtreed en gewoon door fietst terwijl je géén voorrang hebt en er auto’s aankomen, maar uitdrukkelijk voorrang NEEMT is het je eigen schuld als je aangereden wordt, ik heb daar dan ook totaal geen medelijden mee. Moet ik er bijvoorbeeld rekening mee houden dat jij op een kruispunt door rood rijdt en ik daardoor stapvoets ga rijden op een kruispunt? Dat zou pas een mooi verkeersinfarct geven! In het filmpje van SBS 6 is er maar één schuldige en dat is heel goed te zien en dat zijn de fietsers!

 • Frits schreef:

  Fietsers zijn vogelvrij in NL krijgen altijd gelijk en zijn altijd zielig , is de automobilist niet schuldig kan hij niet de schade aan zijn auto nietverhalen bij de fietser want die is immers altijd onschuldig .

  Hier een mooi stukje over fietsers van de heer J. Kelder hoe het in Amsterdam gaat.

  http://925.nl/archief/2014/02/13/keldercam

 • Jean schreef:

  Hier is Jort Kelder gewoon zelf schuldig. Parkeergarage is uitrit en moest hij daarom iedereen voorang geven, ook de fiets, hij nam dus voorrang en dat kost hem geld, niets mis mee, gevalletje eigen schuld.

 • Frits schreef:

  @Jean, Uhm ff op je reactie maar op AT5 werdt t duidelijker en minder moeilijk verteld dan Kelder doet maar de fietser reed tegen het verkeer in op een 1 richtingsweg langs de Singel waar de uitrit op uitkwam dus toch fietser fout dan.

  Maar goed het ging niet om wie er fout zat maar meer over de mentaliteit van de fietser die denken onaantastbaar te zijn in het verkeer en altijd de automobilist de schuld geven.

  Zo werd ik vandaag nog van de sokken gereden in het winkelcentrum door een moeder met kind achterop “DAAR MAG JE NIET FIETSEN” gelukkig controleert meneer motor agent er steeds vaker dus die wordt vanzelf wel een keer gepakt.

 • joep schreef:

  Beste mensen ik snap het niet meer, het probleem was de fiets oversteek plaats Belvederelaan– Twistvlietpad,
  Daar zat en zit het probleem deze zou verleden jaar voor de derde keer aan gepakt worden maar nee hoor ze breiden dit uit naar de onzinnige oversteek
  en verandering richting winkel centrum.
  Waar het gevaar nu van alle kanten komt dit was vroeger niet zo,
  Ik heb eerder hier al eens een opmerking over gemaakt maar nee hoor er wordt toch niet geluisterd naar de bewoners.
  Wat ik als eerste zou doen is bij de eerder genoemde oversteek een stop borden plaatsen.
  Dan ben je in ieder geval verplicht om te stoppen.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!