Fietsoversteek Twistvlietpad opnieuw aangepakt

dinsdag 25 februari 2014 21 reacties
Fietsoversteek Twistvlietpad opnieuw aangepakt

De gemeente gaat de omstreden fietsoversteek van het Twistvlietpad met de Belvedèrelaan weer aanpakken. Automobilisten moeten straks met stopborden en stopstrepen gedwongen worden te stoppen bij de kruising om (brom)fietsers voorrang te verlenen. Ondanks eerdere aanpassingen na ongevallen en klachten zijn er n0g steeds klachten van onveiligheid. Dat leidde zelfs tot een reportage bij Hart van Nederland.

Stopkruising
Om de verkeersveiligheid te verbeteren op het kruispunt aan het einde van het Twistvlietpad ter hoogte van het winkelcentrum wil de gemeente de kruising wijzigen naar een stopkruising. Daarvoor worden borden en stopstrepen op het wegdek zodanig geplaatst dat de automobilist verplicht wordt om ter hoogte van de kruising met het Twistvlietpad te stoppen om voorrang te verlenen aan overstekende (brom)fietsers.

Ongelukken
Afgelopen jaren is het kruispunt veel in het nieuws geweest door ongelukken tussen fietsers en automobilisten. Vorig jaar is het kruispunt daarom aangepakt door de gemeente, maar het lijkt zijn effect nog niet te hebben bereikt. Daarom wil de gemeente de kruising nu veranderen in een stopkruising. Dit besluit ligt van 26 februari tot en met 9 april 2014 ter inzage.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!