Ongeval op kruising Hasselterweg (update)

vrijdag 28 februari 2014 13 reacties
Ongeval op kruising Hasselterweg (update)

Vrijdagochtend, rond de klok van 8, vond er op de kruising Hasselterweg – Frankhuizerallee een ongeval plaats.

Een personenauto is in botsing gekomen met een lijbus. De lijnbus heeft een flinke deuk aan de zijkant, net voor de achterdeuren en de auto is flink beschadigd aan de voorkant.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

13 reacties op 'Ongeval op kruising Hasselterweg (update)' »

 • Erik schreef:

  Waar is deze foto gemaakt? ik kan me die stoplichten die beide alleen naar links gaan niet herinneren?

 • Erik schreef:

  Laat maar, deze is vanuit stadshagen gemaakt ;-) goedemorgen

 • Nienke schreef:

  Eenzijdig? Toen ik er langs fietste, parkeerde er bij de parkeerhaven tegenover de Hanos een lijnbus. Deze had een dikke deuk aan de zijkant, net voor de achterdeuren. Leek mij dat deze er mee te maken had. Dit was toen de motoragent net aan kwam rijden om het verkeer te begeleiden.

 • MD schreef:

  Wat een vreemd verhaal. Ik belde vanmorgen 112 om te melden dat er een auto midden op het kruispunt stond. Er was toen nog geen politie. Naar mijn idee zat er niemand in de auto. Ik had het idee dat er nog geen melding voor mij gedaan was bij 112. Maar ik heb toen geen bus gezien…..

 • Nienke schreef:

  Ik reed rond 7.45 langs en kwam vanuit Stadshagen. Ik fietste net de brug op richting bedrijventerrein Westenholte. De auto stond toen inderdaad op het kruispunt. De bestuurder van de auto stond in de berm (onder de brug, kant van Westenholte), samen met de politie. Op dat moment reed een lijnbus Stadshagen in, met daarachter de politiemotor. De bus keerde d.m.v. de rotonde en parkeerde bij het informatiebord tegenover de Hanos. Deze was aan de zijkant ook aardig beschadigd. De agent bleef bij de kruising staan.
  Alles wat daarvoor is gebeurd is mij niet bekend. Maar zoals ik het zag leek het alsof de auto op de bus ingereden was, ook qua schade.

 • Tonie schreef:

  Wiens schuld het is kan ik uiteraard niet bepalen. Wat mij al wel vaker is opgevallen (komend uit de stad) dat de bussen met een forse snelheid over de kruising gaan. Op zich logisch omdat via de busbaan het licht automatisch op groen gaat voor de bussen. Ik heb al vaker het idee gehad dat als het licht bij de bussen op Groen (witte puntjes) gaat op hetzelfde moment de andere verkeerslichten op rood gaan. Als je als automobilist even niet goed oplet kun je zo’n bus die met ruim 50 km de brug afkomt en de kruising op rijdt niet meer ontwijken. Uiteraard ben je dan als automobilist waarschijnlijk fout maar als de buschauffeurs er op rekenen dat ze vrij baan en dat het licht voor hen wel groen wordt als ze de kruising naderen geeft dat te denken.
  Misschien heb ik het mis maar het viel me gewoon op.

 • SPZ schreef:

  @Tonie, helemaal mee eens. Hetzelfde geldt iets meer richting stadshagen. Wanneer je (vanuit de richting van Kampen komende) net de Rozentunnel over bent kunnen bussen de baan voor rechtsaf gebruiken als busbaan, maar als je ziet met welke vaart ze daarna nog net voor de vluchtheuvel weer de weg voor rechtdoor opdraaien… daar gaat het nog een keer mis ben ik bang.

  Dit staat overigens los van het feit of in bovenstaande de bus wel of niet schuldig is.

  Nog een leuke om eens uit te proberen: rijdt in een 30km zone maar eens met 30 voor een bus uit… 9 van de 10 zullen nog vrij hard op je in komen rijden, en rijden dus te hard.

  Mocht er politie meelezen, dan hierbij de vraag of bussen nog wel eens aangehouden worden t.b.v. te hard rijden? Ik heb het nog nooit gezien of er over gehoord.

 • Willem schreef:

  ach hoe vaak gebeurt het op dat kruispunt een ongeluk met een bus zelden, deze situatie is er nu al een tijdje. Wat ik ook wel een paar ik heb gezien/gehoord zijn die gasten van Klomp die met convoi exceptionnel vol door rood jagen en de auto die begeleid er achter ipv er voor. zo’n combinatie wil ook niet mee geven.

 • Voorbeeld schreef:

  uhm , effe wat anders …onlangs reed er ook zo;n wit met rood blauwe strepen echt knal door rood !!! lkker voorbeeld gedrag

 • SK schreef:

  Dat met die bussen klopt inderdaad. Erg gevaarlijk. Al een aantal keer gehad dat zo’n bus mij voorbij raast en dat mijn auto helemaal heen en weer gaat. Er hoeft maar iemand nog door oranje/rood te rijden en het gaat goed mis daar! Ze minderen nooit vaart, terwijl ik dat wel doe als ik een kruising nader terwijl het stoplicht toch op groen staat!

 • René schreef:

  Een paar weken geleden op een dinsdagmiddag rond vijf uur: autobus Westenholte slaat rechtsaf vanaf de Blaloweg de Hasselterweg op, tot mijn verbazing zit de chauffeur te bellen met de telefoon aan zijn oor, heeft ogenschijnlijk nauwelijk in de gaten dat er fietsers oversteken. Het valt me ook dagelijks op hoe (in mijn ogen) onverantwoord hard en agressief de bussen door Stadshagen en ook in het centrum razen. Er stak eens een oudere vrouw met een rollator over maar dat ging de chauffeur schijnbaar niet snel genoeg waarop er maar eens stevig op de claxon werd gedrukt…

 • Automobilist schreef:

  Gistermiddag: ik sta met de auto voor de verkeerslichten op de Hasselterweg en er komt me toch een bus over de busbaan heen vegen… Echt, zo’n chauffeur heeft NUL zicht op het verkeersplein en hij rijdt VOL tussen stilstaande auto’s een kruising op. Je moet er niet aan denken dat er een ambulance of politieauto die kruising op spoed.

 • GJM schreef:

  Gister reed ik op de hasselterweg en komt er 1 van kampen af en die knalde zo door rood! oh ja en ook geen knipperlicht aan en waar ik me het meest over verbaasde hij was aan het BELLEN!!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!