Boxemtunnel nadert voltooiing – fotoreportage

zondag 2 maart 2014 10 reacties
Boxemtunnel nadert voltooiing – fotoreportage

De  Boxemtunnel die tussen Stadshagen en Mastenbroek wordt gebouwd nadert zijn voltooiing. De naam van de tunnel pronkt al boven de diepte waar auto’s straks doorheen kunnen rijden. Ook de aanleg van de nieuwe Hasselterweg krijgt steeds meer vorm.

Nieuwe Hasselterweg
Halverwege dit jaar moet de tunnel klaar zijn en naar verwachting in juli van dit jaar zal de nieuwe Hasselterweg erop worden aangesloten. In de voorbije weken is er gewerkt aan de route van de Hasselterweg, van de tunnel naar de bestaande Hasselterweg ter hoogte van de Stadshagenallee. Boerderijen die eerder in de weg stonden zijn gesloopt en de geluidswallen rond Breecamp zijn inmiddels opgeworpen.

Rondweg om Stadshagen
De aanleg van de Boxemtunnel en de nieuwe Hasselterweg moeten het drukke spitsverkeer om de wijk Stadshagen heen gaan leiden. Nu rijdt het verkeer nog over de Stadshagenallee. Wanneer er wordt gestart met de asfalteringswerkzaamheden van de  nieuwe Hasselterweg is nog niet bekend. De weg is al wel als een zandroute door het landschap te zien.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

10 reacties op 'Boxemtunnel nadert voltooiing – fotoreportage' »

 • Henk schreef:

  Vreselijk project. Boxemtunnel 1364-2014. 1364 staat voor de inpoldering.van dit stukje polder Mastenbroek. Staat 2014 dan voor het jaar van de ontpoldering? Daarnaast het schandaal met de (zwaar) beschadigde boerderijen dat stil is gehouden. http://www.stadshagennieuws.nl/nieuws/11902-bouw-tunnel-stadshagen-deels-stilgelegd

 • Automobilist schreef:

  daarom duurt het zo lang met de nieuwe asfaltlaag op de hasselterweg. ze wachten gewoon tot de nieuwe weg aangelegd moet worden, dan kunnen ze het tegelijk doen. scheelt geld

 • beton-dorp schreef:

  mooie tunnel,,,
  prachtig dat ze aan de natuur denken
  koste wat maar dan heb je ook wat

 • Ezer schreef:

  @Henk: Oh oh, wat is het toch lastig om mij in te houden, blijkbaar is het voor jou ook lastig om positief te zijn.

  Ik kan simpelweg niet tegen hypocriet gezeur over bouwprojecten.

  Ik ga er gemakshalve even vanuit dat jij ook in een woonwijk woont, waar wegen, riolering en andere infrastructurele zaken zijn gebouwd. 100% kans dat er ook in jouw buurt zaken moesten wijken, of het nou een boerderij was, een bos, een meertje of het uitzicht over de mastenbroeker polder.

  Als je werkelijk zelfs zo’n moeite hebt met projecten waar de gemeente moeite doet om de oorspronkelijke omgeving behouden, zou je volgens mij beter in een hutje op de hei leven en geheel zelfvoorzienend moeten zijn.
  Maar ik zou daar persoonlijk weer op tegen zijn, omdat ik dan niet meer rustig over de hei kan lopen zonder iemand tegen te komen.

  Alles in het leven heeft impact op iets of iemand, op welke manier dan ook. Volgens mij moet je dat accepteren.

 • Frank schreef:

  Misschien vreemde vraag, maar waar gaat die tunnel eigennlijk onderdoor ?

 • Automobilist schreef:

  de oude wetering

 • Jan schreef:

  Vind het maar een raar geld verslindend project… 100m verderop mag wel een woonwijk worden gebouwd en hier moet voor het landschap een tunnel worden gebouwd :s

 • Mike schreef:

  Nog een rare vraag, van waar naar waar gaat die weg straks?
  van het tankstation bij die slechte weg tot ?

  Of ben ik helemaal mis.

 • Wilko schreef:

  Is er ook een overzicht of kaart/waar de tunnel precies komt en wat de nieuwe situatie is?

 • SPZ schreef:

  De rondweg van Stadshagen, waar je nu uitkomt bij het tankstation en rechtsaf moet richting Stadshagen, daar kun je straks rechtdoor t.b.v. de ontsluiting naar Hasselt, Zwartsluis e.d.

  De weg zal aansluiten op de weg naar Hasselt, volgens mij net na het stuk waar de Milligerplas op houdt.

  De tunnel is voor die enorme stoet forensen die er elke dag vanaf het noorden (niet via de A28 wel te verstaan) Zwolle naderen.
  Met name de grote vervoerders uit Hasselt, Zwartsluis en met name Genemuiden zullen er wel blij mee zijn denk ik.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!