Kinderen tuinieren in jeugdtuin Stadshagen

zondag 9 maart 2014
Kinderen tuinieren in jeugdtuin Stadshagen

Kinderen van 9, 10 en 11 jaar hebben deze week een brief van gemeente Zwolle ontvangen met daarin een uitnodiging voor de jeugdtuinen. Daar werken kinderen twee keer per week na schooltijd een uurtje in hun eigen stukje tuin. Ze doen dat onder begeleiding van een tuinman en een aantal vrijwilligers. De kinderen zaaien, planten en oogsten hun eigen bloemen en groenten. Ze kunnen alles wat in hun tuintje groeit en bloeit mee naar huis nemen.

Het jeugdtuinseizoen loopt dit jaar van 3 april tot half oktober. Dankzij een uitgekiend teeltplan is er voor de kinderen gedurende het hele seizoen van alles te zien en te doen. In 2013 hebben in totaal 345 kinderen deelgenomen aan de jeugdtuinen. Stadshagen heeft een jeugdtuin aan de Oude Wetering ter hoogte van de molenwoningen.

Meer weten
Kinderen die onverhoopt geen brief hebben gekregen, maar wel mee willen doen of meer willen weten, kunnen bellen met ROVA op het telefoonnummer (038) 427 36 50. Op website www.zwolle.nl/jeugdtuin staat meer informatie over de Zwolse jeugdtuinen. Daarnaast zijn de activiteiten van de tuinen te volgen via www.facebook.com/jeugtuineninzwolle.

Vrijwilligers
Jeugdtuinen werken met vrijwilligers. Ook dit jaar hebben de jeugdtuinen nieuwe vrijwilligers nodig die graag buiten bezig zijn en aan kinderen over de natuur mee willen geven. Vrijwilligers helpen de kinderen een paar keer per week, één uur aan het eind van de middag. Groene vingers zijn niet nodig om de kinderen te begeleiden, want er is steeds een professionele tuinman van ROVA aanwezig. Voor meer informatie kan men contact opnemen met ROVA op het telefoonnummer (038) 427 36 50.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!