Ongeluk tussen meisje en auto Havezathenallee

dinsdag 1 april 2014 19 reacties
Ongeluk tussen meisje en auto Havezathenallee

Bij een ongeval aan de Havezathenallee in Stadshagen is dinsdagavond een meisje gewond geraakt. Het ongeval gebeurde bij de oversteek van de bushalte naar het Hoge Huys. Hoe de jongedame eraan toe is, is niet bekend.

Het ongeval gebeurde omstreeks 18:15 uur. Volgens omstanders fietste het meisje de weg over ten tijde van het ongeval. Onder welke omstandigheden het ongeval gebeurde is niet bekend.

Foto: Marcel Wortelboer

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

19 reacties op 'Ongeluk tussen meisje en auto Havezathenallee' »

 • Iwan Brink schreef:

  De plaatst van de bushalte is ook niet zo handig. Ontneemt het zicht van fietser en automobilist. Hopelijk valt het mee.

 • geen schreef:

  slecht zicht en fietsers nemen vaak voorrang.

 • Blauwvinger schreef:

  Die plaats van die bushalte heb ik al zo vaak geopperd die staat zeer gevaarlijk.

  @geen,
  Wel natuurlijk de bedoeling dat als een kind u over het hoofd ziet u tijdig het voertuig tijdig stil kunt zetten.

 • Karel schreef:

  Heb het zien gebeuren, reed er pal achter en direct 112 gebeld. Hoop dat alles goed is met het meiske, in elkgeval een bloedneus en veel schaafwonden! Beterschap!

 • Gast schreef:

  Weer een ‘geniale’ verkeerssituatie in de buurt. Een bushokje vlak voor een fiets oversteek en vlak na een afslag. De automobilist ziet geen fietspad. De fietser ziet geen auto. Ook bij rustig rijden door beiden geen garantie dat er niets kan gebeuren. Helemaal als er kinderen in het spel zijn. Oplossing: bushok verplaatsen.

 • Werk Eren schreef:

  Ik fiets er dagelijks en het is een kwestie van goed opletten. Overigens kunnen automobilisten er wel wat rustiger rijden.

 • joep schreef:

  Klopt er wordt daar erg hard gereden en wat denk je van de racebaan Frankhuizerallee? maar het zijn wel zelf de inwoners van stadshagen.

 • Ynse schreef:

  De bushalte (en dan met name de billboard) haalt inderdaad compleet het zicht op de weg (voor de fietsers) en op overstekend verkeer (voor de auto’s) weg. De bushalte hoeft niet weg als de billboard maar van de zijkant naar de achterwand wordt verplaatst (en wat mij betreft graag direct)!

 • Karel schreef:

  Ik wil wel vermelden dat er hier van te hard rijden geen sprake was!

 • Joyce prijn schreef:

  Inderdaad de bushalte en prullenbak wat op kind hoogte staat is erg gevaarlijk. Je kunt echt niks zien als je daar langs rijdt. Hoop echt dat daar wat aan gedaan wordt want is levensgevaarlijk. Hoop dat het na omstandigheden goed gaat met het meisje.

 • gerben schreef:

  ik vind dat fietsers (al het verkeer) voorrang moeten krijgen bij alle oversteken van de frankhuizerallee of dat er tunnels gemaakt moeten worden. ik vind deze weg sowieso veel te druk (vooral morgens) en daarnaast moet hier gewoon dertig gelden.

 • Annelies schreef:

  hier de moeder van de jongedame. Ik stond ernaast toen het gebeurde. Het gaat naar omstandigheden goed. Hersenschudding en onder de bulten en schaafwonden. Na een nachtje ziekenhuis mocht ze weer naar huis. Er werd zeker niet te hard gereden, dat is haar geluk geweest. Karel, bedankt voor het bellen met 112. De Ambulance post bij het Zonnehuis was net geopend, ze waren er super snel.

 • joep schreef:

  Dag Annelies fijn dat het weer(redelijk) goed gaat met je dochter en dat ze weer thuis is.
  Gelukkig werd er op dat moment niet te hard gereden maar ik rij regelmatig
  daar en er word terdege erg hard gereden.
  Eigenlijk in heel Zwolle kijk maar naar de acties die de bewoners houden.
  .
  En waar ik steeds op terug kom de Frankhuizerallee.dit is echt niet normaal meer Snelheden van 80 km zijn daar normaal.
  Politie zie je er niet ook niet oom agent met b.v, een lasergun.
  Het wachten is ook daar op een ongeluk als je wil oversteken.
  .

 • SPZ schreef:

  Van de week heb ik een motoragent gezien die de Frankhuizerallee wel degelijk heeft gecontroleerd. Van afstand kon ik niet zien of hij voorzien was van een lasergun, maar ik acht de kans reëel.

 • sjoerd schreef:

  Hier is niet snelheid, maar de wegbeheerder c.q ontwerper verantwoordelijk, welke idioot bedenkt vanachter een bushokje en vuilnisbak een oversteekplaats, moet je eens op de ceintuurbaan uitproberen. Zo zijn er talloze oversteekplekken zoals Frankhuizenallee van de week reed ik achter een auto welke 30 km reed en gewoon de fietster op 2 seconde na miste op de beruchte kruising, fietster kwam voor hem plotseling vanachter de appartementen die veel te dicht op de kruising staan.

 • joop schreef:

  Niks mis met deze oversteek kwestie van uitkijken inschatten voor laten gaan.kw

 • joep schreef:

  Joop, beetje zwakke reactie van jou, zelfde als een kind tussen 2 auto’s de weg opkomt, je kunt het verkeer echt vanachter een bushokje zien ! Degene die de weg daar ontwikkeld heeft, heeft net zo’n bord voor z’n kop als jou met zo’n reactie.

 • Fred schreef:

  Joop kan DOOR dingen heenkijken.

 • joep schreef:

  De reactie van woensdag 9 april om 23.06 uur is niet van mij de term bord voor zijn kop zal ik niet gebruiken.of ik moet mij sterk vergissen.
  Volgens mij kan de redactie dit nakijken
  Dus we gaan elkaars naam gebruiken fijn hoor als dat zo is haak ik hier af

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!